1669 erhan demirci

Erhan Demirci speelt een stoer klein konijntje

Niels Ruëll
© BRUZZ
03/07/2019

De zesde meest bekeken film van 2016 was Huisdiergeheimen. Die computeranimatiefilm is het snelst omschreven als Toy story met pratende, avontuurlijke huisdieren in plaats van pratend, avontuurlijk speelgoed. Het uitzonderlijke niveau van Toy story werd niet gehaald, maar de makers van Verschrikkelijke ikke en Minions gooiden er genoeg grappen, gekke personages, vrolijke en drukke actiescènes tegenaan om een jong publiek stil te krijgen.

Huisdiergeheimen 2 is meer van hetzelfde… behalve voor Erhan Demirci. De Brusselaar met Limburgse roots doorkruist dit jaar het land met Wa make?, zijn gesmaakte tweede comedyshow, en leent in de Vlaamse versie zijn stem aan Sneeuwbal. In de sequel speelt dit rebelse en knettergekke konijn ineens een hoofdrol.

“Soms moet je geluk hebben,” lacht Demirci. “Sneeuwbal is een klein maar bijzonder heftig konijntje dat geen seconde stilzit. Een hyperactief ding dat zonder na te denken zotte toeren uithaalt. Hij waant zich een stoer superkonijn. Ik heb aan hem moeten wennen. Ik heb een rustig karakter, maar voor de dubbing heb ik twee weken lang gebruld en geraasd. Aan het einde van een opnamedag had ik geen stem meer.”

1669 snowball

In de Amerikaanse versie wordt Sneeuwbal ingesproken door comedian Kevin Hart. Demirci moest hem zo goed mogelijk nadoen. “Wanneer Kevin Hart roept, roep ik ook. Als hij droevig is, ben ik droevig. Zo behoudt het personage de juiste toon. Dubbing is millimeterwerk. Samen met Govert Deploige, een heel goeie stemregisseur, ga je over elk woord in elke zin, om de stem perfect te krijgen en te laten kloppen met de bewegingen.”

Demirci vindt het plezant dat zijn zoontjes van acht en zes straks de stem van hun vader zullen herkennen als ze Sneeuwbal bezig zien. “Ze begrijpen nog niet waarom al die mensen lachen met wat ik zeg tijdens een comedyshow. Ik vind het tof dat ik bij hen eens kan stoefen met mijn werk. Al denk ik dat ze het nóg leuker vinden dat ik meespeel in de Ketnet-serie 4eVeR.”

Echte huisdieren komen ten huize Demirci niet binnen. “Ik ben superallergisch. Ik moet iedere dag een pil nemen tegen honden en katten. We willen wel huisdieren, maar dat kan gewoon niet. Zelfs geen cavia of konijn. We moet het doen met twee vissen en de poster van Sneeuwbal.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Film, Animatiefilm, erhan demirci, stemacteur

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie