'Filles de joie' wordt Belgische inzending voor de Oscars

© Photonews
| Frederic Fonteyne en Anne Paulicevich leverden samen 'Working Girls' of 'Filles de joie' af.

De film 'Filles de joie' van Brusselaars Frédéric Fonteyne en Anne Paulicevich wordt de Belgische inzending voor de Oscars. Dat maakte Wallonie Bruxelles Images vandaag bekend in een persbericht.

Op 15 maart moet duidelijk worden of de film de shortlist heeft gehaald bij de Academy Awards voor "Beste Buitenlandse Film".

De Franstalige dramafilm "Filles de joie" (Meisjes van Plezier, red.) vertelt het verhaal van drie vrouwen die een dubbelleven leiden in de seksindustrie. De vrouwen worden vertolkt door Sara Forestier, Noémie Lvovsky en Annabelle Lengronne.

De film werd als Oscarkandidaat geselecteerd door een nationale jury, waarin zowel leden van de Vlaamse als van de Franse gemeenschap zetelen. Voor de Brusselse regisseur Frédéric Fonteyne is het zijn zesde langspeelfilm, na onder meer "Une liaison pornographique" en "Tango libre". Het is wel zijn eerste samenwerking met Anne Paulicevich.

De film was in avant-première te zien op het internationaal filmfestival van Rotterdam, in de sectie Limelight. De producenten van de film zijn Versus, Les Films du Poisson (Frankrijk), Prime Time, Few Films, VOO & Be tv, RTBF en Proximus. De film kreeg ook steun van de Waalse gemeenschap, van het Vlaams Audiovisueel Fonds en van de federale tax shelter. De 93ste ceremonie van de Oscars zal plaatsvinden op 25 april 2021, in het Dolby Theater in Los Angeles. -

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?