Horrorkomedie 'Vicious Fun' wint Gouden Raaf op BIFFF

© BIFF
| De winnaars van de internationale competitie. "Vicious Fun" vertelt over een horrorfilmfanaat die een café binnenstapt waar net een zelfhulpgroep voor seriemoordenaars bijeenkomt.

De horrorkomedie "Vicious Fun" van de Canadees Cody Calahan wint dit jaar de Gouden Raaf op het Brussels International Fantastic Film Festival (BIFFF). Dat werd zondagavond bekendgemaakt op de laatste avond van het festival, dat dit jaar volledig online plaatsvond vanwege het coronavirus.

"Vicious Fun" vertelt over een horrorfilmfanaat die een café binnenstapt waar net een zelfhulpgroep voor seriemoordenaars bijeenkomt. Ook de publieksprijs gaat naar "Vicious Fun". De horrorfilms "Son" van de Ier Ivan Kavanagh en "The Closet" van de Zuid-Koreaan Kim Kwang-bin halen de Zilveren Raaf binnen.

Er was dit jaar ook een zeer aparte sectie, genaamd "The Infected Section", een selectie films uit 2020 die op het programma stonden van de door corona geannuleerde editie. "Bloody Hell" van Alister Grierson won de publieksprijs in deze sectie.

Online festival

Op het programma van het festival stonden 48 langspeelfilms, waaronder 3 wereldpremières, 9 internationale premières en 4 Europese premières. Er zijn ook 63 kortfilms, waarvan 9 wereldpremières, 5 internationale premières en 8 Europese premières.

Slotfilm zondag is "Riders of Justice" van Anders Thomas Jensen, die eerder al vier prijzen won op het festival. De organisatoren van het BIFFF, dat dit jaar exclusief online plaatsvond, laten weten dat er tot op dit moment 24.000 views waren voor de -betalende- films. Zowat alle films kunnen nog gedurende twee dagen bekeken worden.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?