| Links Sara Leemans zelf in actie.

Instagrampagina ‘Dansaertvlamingen’ krijgt sketchprogramma

JDK
© BRUZZ
28/01/2023

De populaire Instagrampagina ‘Dansaertvlamingen’ van Sara Leemans wordt nu ook een televisiereeks. In maart zal het sketchprogramma te zien zijn op streamingplatform Streamz. De reeks wordt geen exacte kopie van het de sociale mediapagina, “maar bepaalde personages die het goed hebben gedaan, komen nu wel echt tot leven.”

De reeks blijft trouw aan het succesvolle concept: Millennials in hippe koffiebars, vlotte reclameboys met een koersfiets en vingerwijzende hipsters. Bedenker Sara Leemans wil wel benadrukken dat het geen karikatuur is van de Nederlandstalige Brusselaar. “Het gaat verder dan dat", zegt ze aan de telefoon tegen BRUZZ, "maar die naam bekt gewoon goed.” Op die manier hopen de makers ook het publiek mee te trekken dat er op Instagram al was.

Leemans pitchte de televisiereeks twee jaar geleden bij productiehuis Sputnik Media, die waren onmiddellijk enthousiast. Het geheim zit hem volgens de maakster in de herkenbaarheid van de thema’s. “En toch zal de serie nog net een stapje verder gaan, zo schreef ik bijvoorbeeld ook enkele liedjes”, aldus Leemans.

Het finale script stelde ze afgelopen zomer samen, en vanaf dan ging alles heel snel. “Ik mag echt mijn pollekes kussen.” In de cast zitten onder meer bekende gezichten als Lize Feryn, Jelle De Beule, Ella-June Henrard en Jade Mintjens. Maar ook de Brusselse Eva Kamanda en Leemans zelf spelen een rol.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni