Ish Aït Hamou en broer maken film over lockdown in Brussel

© Selina De Maeyer
| Ish Aït Hamou werkt voor de eerste keer met zijn broer samen aan een film.

Danser Ish Aït Hamou en zijn broer Monir werken aan een film over Brussel. "Die gaat over de gespannen sfeer tussen de aanslagen in Parijs in 2015 en die in Maalbeek en Zaventem een half jaar later." De release is voorzien in 2020.

Dat verneemt BRUZZ van acteur Monir Aït Hamou in de marge van het werkbezoek van Vlaams minister Sven Gatz (Open VLD) aan Marokko. Monir Aït Hamou is bekend van zijn rollen in Image en De hel van Tanger.

De nieuwe film volgt vijf Brusselaars, net na de aanslagen in Parijs van 2015 en vóór de aanslagen in metrostation Maalbeek en Zaventem. “Er was de lockdown, de rellen, arrestaties. Het was een heel gespannen periode,” zegt Monir Aït Hamou.

Het verhaal zoomt in op de arrestaties in Molenbeek na de aanslagen in Parijs. Eén van de gearresteerden is een voormalig lid van een boksclub. De boksclub bevindt zich onder de klaslokalen van een school. Het zet de relaties tussen school en club onder druk.

Gatz op bezoek in Marokko
© AM
| Monir Aït Hamou (rechts)

2020

“We willen in beeld brengen hoe dat was voor de Brusselaars. We zijn nog volop in de schrijffase maar de bedoeling is om vanaf volgend jaar te draaien.” Wie erin zal meespelen, heeft het duo nog niet beslist.

Monir maakt de film met zijn broer Ish, bekend als choreograaf, schrijver en filmmaker, en da's een primeur. “Ik ben heel enthousiast dat we dit samen kunnen doen, het wordt een boeiende periode voor ons”, zegt Monir. In 2020 moet de film uitkomen.

Ish lanceerde eind vorig jaar nog zijn allereerste kortfilm ‘Klem’.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?