Ketnet-fictiereeks 'Hoodie' gaat internationaal in meer dan 70 landen

20200220 promo hoodie (bruzzket)

De Ketnet-fictiereeks 'Hoodie' gaat internationaal. Het verhaal zal worden uitgezonden in meer dan 70 landen, ook buiten Europa, zo laat de VRT maandag weten. De reeks zal onder meer te zien zijn in Nederland, Duitsland en Slovenië.

'Hoodie' gaat over de zestienjarige Pieter, die samen met zijn vrienden criminaliteit bestrijdt in zijn Brusselse wijk 'Vrijbeek'. Het tweede seizoen van de reeks loopt deze week op zijn einde. Ondertussen wordt het derde seizoen ingeblikt. Dat zal in het voorjaar van 2022 te zien zijn op Ketnet.

'Hoodie' scoorde al bij de Ketnetters, zegt de VRT, maar intussen gooit de reeks ook internationaal hoge ogen. Ze is verkocht aan onder andere streamingdiensten Amazon Prime en Videoland, en publieke omroep RTBF. De reeks zal worden uitgezonden in meer dan 70 landen. In Europa gaat het om Nederland, Slovenië, Duitsland, Frankrijk, Monaco, Andorra, Luxemburg en Zwitserland. Hoodie wordt daarvoor gedubd in het Duits, Frans en Sloveens.

Maar de reeks trekt nog verder. Onder meer Guadeloupe, Martinique, Frans-Polynesië, Nieuw-Caledonië, Algerije, Angola, Benin, Botswana, Congo, Nigeria en Zimbabwe staan op de lijst van landen waar Hoodie te zien zal zijn.

'Hoodie' is een coproductie van Ketnet en Hotel Hungaria met de steun van VAF/Mediafonds, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Belgische Tax Shelter maatregel. De internationale distributeur van Hoodie is ZDF Enterprises.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?