Kinepolis Brussel eert Jacques Brel

Jacques Brel

Dinsdag is het 40 jaar geleden dat Jacques Brel gestorven is. 170 bioscopen, waaronder Kinepolis Brussel, eren hem met films van zijn mooiste concerten.

Het gaat om opnames van Brels concerten in Knokke in 1963 en in de Olympia in Parijs in 1966. De films worden vertoond in 170 bioscoopzalen in Frankrijk, Zwitserland en België.

"Voor het eerst kan het publiek deze twee films ontdekken met gerestaureerd beeld en gerestaureerde klank," licht een woordvoerder van de Fondation Jacques Brel toe. Die stichting organiseert het evenement in samenwerking met Pathé Live en Universal Music.

Ne nous quitte pas

Jacques Brel beëindigde zijn muzikale carrière in de lente van 1967. Het legendarische optreden in de beroemde zaal in Parijs in oktober 1966 maakte deel uit van wat Brels afscheidstournee bleek te zijn geweest. Tijdens het concert in Knokke, op 23 juli 1963, bracht Brel voor het eerst een uitvoering van het nummer 'Madeleine'.

De twee films, met een knipoog naar één van Brels bekendste nummers 'Brel, Ne nous quitte pas' getiteld, duren samen een honderdtal minuten. In België worden ze onder andere dinsdagavond vanaf 19.30 uur vertoond in Kinepolis Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?