Twee MIVB-medewerkers gewond bij twee incidenten

© Belga
30/08/2023
Updated: 30/08/2023 18.36u

Twee MIVB-medewerkers zijn gewond geraakt bij twee incidenten die zich dinsdagavond en woensdagmiddag hebben voorgedaan. Een derde medewerker van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij werd ook naar het ziekenhuis gebracht omdat hij van een van de incidenten emotioneel zwaar onder de indruk was. Dat melden verschillende media en het nieuws wordt bevestigd door de MIVB.

Het eerste incident vond dinsdagavond rond 20 uur plaats op tramlijn 39, ter hoogte van de halte Stockel. Een tram die daar wilde vertrekken, zag dat vertrek verhinderd door een passagier die in de deuropening stond te roken, zo meldt MIVB-woordvoerder Guy Sablon. "Onze bestuurder maande hem aan in te stappen, of uit te stappen, maar de man deed geen van beide. Ook na de tussenkomst van een tweede trambestuurder, bewoog de man niet."

De trambestuurders riepen daarop een veiligheidsploeg van de MIVB op, maar nog voor die ter plaatse was, kwam het tot een confrontatie. "Toen de tweede trambestuurder de rokende man opnieuw aansprak, viel die man de bestuurder aan", gaat de woordvoerder verder. "De eerste trambestuurder kwam tussen maar kreeg een elleboogstoot. Op dat moment kwam onze veiligheidsploeg aan, waarop de man op de loop ging, maar hij kon tegengehouden worden en werd vervolgens opgepakt door de politie."

De twee trambestuurders werden overgebracht naar het ziekenhuis, de ene met een bloeduitstorting, de tweede omdat hij zwaar onder de indruk was. De MIVB zal een klacht indienen tegen de aanvaller, klinkt het.

Tweede incident

Het tweede incident vond woensdagmiddag plaats, toen in een metro die de stelplaats Jacques Brel binnenreed, een slapende passagier werd ontdekt. "Die man werd door een veiligheidsploeg naar buiten begeleid, maar toen diezelfde ploeg korte tijd later de stelplaats buitenreed, bespoot diezelfde man hen met een spray, vermoedelijk pepperspray", zegt Guy Sablon. "Een van onze mensen moest naar het ziekenhuis voor verzorging. Ook deze aanvaller kon worden opgepakt."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni