Grieks Cafe La Rose Blanche, steenweg op Merchtem, Sin-Jans-Molenbeek

| Grieks Cafe La Rose Blanche, steenweg op Merchtem, Sin-Jans-Molenbeek.

La Rose Blanche: film en concert in Ten Weyngaert

KH
© BRUZZ
18/02/2022

La Rose Blanche, het laatste Griekse café van Molenbeek werd in 2019 ook een film en een boek. Na een coronapauze is de film deze vrijdagavond opnieuw te zien in gemeenschapscentrum Ten Weyngaert, waar de Grieks geïnspireerde Kosmokrators de avond afsluiten met een concert.

Ooit had Molenbeek een levendige Griekse gemeenschap, met een twaalftal cafés. Vandaag is La Rose Blanche het laatste in zijn soort. Toen ook dat etablissement van de broers Karassavidis ging wankelen, besloten Kris Kaerts en Poli Roumeliotis er een boek en een film over te maken. Kaerts richtte meteen ook l’amicale de la Rose Blanche op, een vriendenkring die regelmatig cultuur naar en rond het café brengt. In deze reportage lees je er meer over.

De film kwam uit in het najaar van 2019, net voor het vermaledijde virus toesloeg. Veel vertoningen waren er de voorbije jaren dan ook niet. Nu de lucht weer opklaart moet daar verandering in komen. Zo staat La Rose Blanche deze vrijdagavond 18/2 bijvoorbeeld op de affiche in Ten Weyngaert, het gemeenschapscentrum van Vorst.

Voor de vertoning (vanaf 19.30u) en erna is er ook een concert van de Brusselse rebetikoband Kosmokrators, dat een Grieks repertoire vertaalt naar het Frans en het Engels.

Op 26 februari is de film dan weer te zien in het Red Star Line Museum in Antwerpen en op 18 maart in het Centre Communautaire Maritime Molenbeek.

Info en tickets voor de voorstelling en het concert in Ten Weyngaert op 18/2 vind je hier.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni