Peter Van den Begin speelt racistische agent in 'Dode hoek'

De hoofdrol in de nieuwe film van Nabil Ben Yadir, sinds vandaag in de bioscoop, wordt gespeeld door rasacteur Peter Van den Begin: een racistische agent die zich aansluit bij een extremistische partij. 'Ik vond het prettig om zo'n harde roeper te spelen.'

"Het is me nog niet vaak overkomen dat ik toezeg voor een film zonder het scenario te hebben gelezen, maar in het geval van Dode hoek heb ik gewoon mijn buikgevoel gevolgd," vertelt Peter Van den Begin. "Toen ik Nabil ontmoette, was het voor mij na tien minuten duidelijk dat ik met hem wilde samenwerken. Zijn enthousiasme en passie werken echt aanstekelijk."

"Voor mij was het ook een atypische rol. Dat soort rollen in dat soort genrefilm, die van de donkere policier, had ik nog niet gespeeld. Ik vond het een uitdaging omdat ik iets anders kon laten zien of doen. Ik stond dus op scherp en had alleen maar zin om elke dag opnieuw naar de set te gaan en me vol te smijten."

"Het interessante aan het personage van Jan Verbeeck is dat het iemand is met een nogal uitgesproken mening en gedrag. Maar als acteur zie je toch de kans om de sympathie van het publiek voor hem te winnen. Als kijker denk je: ik mag dit soort personage eigenlijk niet en ik mag er zeker geen sympathie voor hebben. Hoe ongemakkelijk je ook op je stoel draait, toch krijg je medelijden met hem. Zo heb ik hem proberen in te vullen en ik moet toegeven dat ik dat wel prettig vond om te doen."

Oneliners
"Ik heb me niet onmiddellijk door iemand laten inspireren, ook al heb je in Antwerpen figuren die gelijkenissen met Verbeeck vertonen. In samenspraak met Nabil ben ik daarvan weggebleven, zoals ik altijd doe eigenlijk. Ik heb mijn eigen fantasie en verbeelding erop losgelaten."

"Verbeeck is in elk geval een personage dat we vandaag meer en meer tegenkomen. Mensen die populistisch zijn of hard roepen, die in oneliners of slogans spreken, die krijgen meer en meer mensen aan hun kant. Er is nog weinig ruimte voor nuance. Wat dat betreft komt de film op het juiste moment. Dode hoek is meer dan alleen maar een policier of een spannende, entertainende film. Hij doet ertoe, dat hoop ik toch."

"Nabil is een erg gedreven en gepassioneerde filmmaker en dat bewonder ik enorm. Mijn vertrouwen in hem was groot van in het begin. Je voelt aan hem ook de kant van de straat, een zekere ruw- en rauwheid. Tegelijk is hij een zeer intelligente selfmade man. Ik hoop dat Dode hoek leidt tot een langere samenwerking. Mij mag hij altijd bellen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel
BRUZZ Magazine
deze week
  • Zangeres Ikraaan is niet de enige jongere die met mentale problemen kampt
  • Philippe Close wil vooruit met het drugbeleid
  • Oekraïners op de arbeidsmarkt
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze maand
  • Youth Through The Lens: la Gen Z s'expose au MAD
  • Aboubakr Bensaihi: de Molenbeekse 'Rebel' van Adil & Bilall
  • Nils Frahm: the world's most influential pianist goes off-key
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement