Pink Screens Brussels Queer Film Festival opent 22ste editie

© belga
10/11/2023
Updated: 10/11/2023 10.45u

De 22ste editie van Pink Screens Brussels Queer Film Festival is donderdagavond van start gegaan. Vanaf 9 tot 18 november organiseren vzw Genres d'à côté en Cinéma Nova filmvertoningen, debatten, optredens en tentoonstellingen met uiteenlopende visies over seksualiteit en gender.

Tien dagen lang worden er films getoond die "gevestigde hokjes aan de kaak stellen en alternatieve en/of minoritaire genders en -seksualiteiten zichtbaar maken", aldus de organisatie.

'Genres d'à côté' is al bijna 20 jaar betrokken bij de distributie van films over gender en alternatieve seksualiteit in België. In samenwerking met Cinéma Nova heeft de non-profitorganisatie nu een selectie van 37 films en 70 kortfilms voorzien voor de 22ste editie van het festival. Daarbij is 'verzet' de rode draad.

Ruim programma

De spits van het Brussels Queer Film Festival werd afgebeten in Cinéma Nova door 'El Houb - De Liefde', de Nederlandstalige debuutfilm van Regisseur Shariff Nasr, waarbij homoseksualiteit in moslimgemeenschappen onder de aandacht gebracht wordt.

Gelijktijdig was ook het bejubelde '20,000 especies de abejas' in Palace te zien, "een krachtig portret dat de grote intelligentie heeft om te luisteren naar in plaats van te spreken voor transkinderen. Deze film, die vele prijzen won op festivals over de hele wereld, is een precieus juweeltje", zo stelt 'Genres d'à coté'.

In Cinéma Aventure werd met 'Fancy Dance', een feministische langspeelfim van regisseuse Erica Tramblay, het leven geschetst van native American-vrouwen die worden geconfronteerd met kolonialisme en een falend rechtssysteem.

Het volledige programma is beschikbaar op de website van Pink Screens. Filmtickets kosten 7 euro aan het normale tarief. Kortingtickets bedragen 4 euro. Deze korting is er voor studenten of werkzoekenden. Voor 35 euro kan ook de 'Pink Pass' aangekocht worden, goed voor zes vertoningen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni