1815 rebel

'Rebel' valt in de prijzen op Philadelphia Film Festival

© Belga
29/10/2022

De film 'Rebel' van het Brusselse regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah heeft op het Philadelphia Film Festival de prijs voor Best Narrative Feature gewonnen. Dat heeft de festivaljury bekendgemaakt. De film beleefde in Philadelphia zijn Amerikaanse première in het programma 'Sight & Soundtrack'. Rebel is sinds 5 oktober in de Belgische zalen te zien.

In de jury van de Narrative Feature-competitie van het Philadelphia Film Festival zetelden onder anderen filmjournalist Jen Yamoto, acteur Noah Segan (Knives Out) en Emmy-genomineerd monteur Vera Drew (Who is America). Naast Rebel was ook Cannes-winnaar Close van Lukas Dhont geselecteerd voor het Amerikaanse filmfestival.

Rebel gaat over de 13-jarige Marokkaanse jongen Nassim, die na de dood van zijn vader op zoek is naar een eigen identiteit. Zijn moeder Leila probeert hem angstvallig weg te houden van zijn oudere broer Karim. Een lokale dealer en gangster, die half op de vlucht is voor de politie en half uit humanistische overwegingen slachtoffers van de Syrische burgeroorlog wil verzorgen, maar wordt ingelijfd door IS.

Rebel is de eerste Vlaamse speelfilm van Adil en Bilall sinds Patser (2018). In de tussentijd was het regisseursduo voornamelijk in Hollywood actief, waar ze Bad Boys for Life (2020) met Will Smith en Martin Lawrence regisseerden, net als twee episodes van de tv-serie Ms. Marvel (2022).

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni