'Sundown' wint de grote prijs op Brussels filmfestival BRIFF

© Emilia De Feyter / BRUZZ
| De prijsuitreiking vond plaats in UGC De Brouckère.

De film Sundown van de Mexicaanse regisseur Michel Franco is zaterdagavond binnen de internationale competitie van het Brussels International Film Festival (BRIFF) berkoond met de grote prijs. In de nationale competitie won Austral van Benjamin Colaux.

Filmfestival BRIFF ging op 23 juni van start en werd zaterdagavond afgesloten met de prijsuitreiking in UGC De Brouckère.

De Indonesische film Nana van Kamila Andini, sleepte de juryprijs in de wacht in de internationale competitie. De prijs van de jury en de publieksprijs in de nationale competitie gingen naar de Belgisch-Franse film Une bosse dans le coeur van Noé Reutenuer. In diezelfde competitie werd Sous contrôle bekroond met de prijs voor beste actrice (Camille De Leu) en beste acteur (Martin Swabey).

Fanny Ardant als eregast

De voorbije tien dagen waren in UGC De Brouckère, Galeries, Bozar, Palace en, in open lucht, op de Kunstberg talrijke films te zien. Eregast op het filmfestival was dit jaar de Franse actrice Fanny Ardant.

Op de laatste avond werd, in avant-première voor België, de nieuwe film van George Miller getoond, Three thousand years of longing, waarin ondermeer Tilda Swinton en Indris Elba te zien zijn.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?