| Fans poseren tijdens het randprogramma van BIFFF (archiefbeeld).

'Suzume' opent 41e editie van Brussels International Fantastic Film Festival

© Belga
23/03/2023

Het Brussels International Fantastic Film Festival (BIFFF) opent dit jaar met het Japanse 'Suzume' van Makoto Shinkai. De animefilm gaat over een tienermeisje dat samen met een magische kat en sprekende stoel de wereld moet redden. Dat is donderdag bekendgemaakt bij de voorstelling van de 41e editie van het festival.

Het festival is bedoeld voor fans van monsterfilms, sciencefiction, thrillers, pure horror en alles wat daartussen zit. Net als vorig jaar, toen het festival vanwege de coronapandemie nog uitzonderlijk naar de zomerperiode moest uitwijken, is ook nu geopteerd voor Paleis 10 op de Heizel als the place to be van 11 tot 23 april.

Cinefielen kunnen dan hun hart ophalen aan tientallen kort- en langspeelprenten van diverse genres, gaande van de klassieke slashers en bloedstollende nagelbijters, tot subtiele suspense en doldwaze griezelfilms. Een speciale focus ligt dit jaar op Spanje.

Het Brussels International Fantastic Film Festival is op nationaal en internationaal vlak al meerdere decennia dé referentie in de genrefilmwereld. De affiche is dit jaar van de hand van de Belgische striptekenaar Philippe Foerster.

Naast de filmprogrammatie is er ook een randprogramma. Denk aan een filmmarkt, tentoonstellingen, masterclasses, animatie en andere verrassingen.

Het festival sluit af met het obligate vampierenbal - gratis voor wie verkleed én opgemaakt ten tonele verschijnt - en de slotfilm 'Unwelcome', over kobolden die het uitgeweken stedelingen op het platteland allesbehalve makkelijk maken.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni