De hoofdrollen in Roomies worden vertolkt door Ahlaam Teghadouini en Laura De Geest.

VRT-reeks 'Roomies' wint juryprijs van de eerste Kastaars!

© Belga
29/01/2023

VRT-reeks 'Roomies' heeft de juryprijs van de allereerste Kastaars! gewonnen, de nieuwe Vlaamse mediaprijzen die ondermeer de populairste tv- en radioprogramma's van het afgelopen jaar bekronen.

Roomies is een humoristische fictiereeks van Flo Van Deuren en Kato De Boeck over de twee lesbische vriendinnen Bibi en Ama die in het reine proberen te komen met zichzelf, hun familie en elkaar.

Van Deuren en De Boeck leerden elkaar kennen aan het RITCS in Brussel, gingen samen op kot en verwerkten hun ervaringen in de serie. Die werd gisteravond bekroond met de juryprijs op de allereerste Kastaars! De jury prijst Roomies voor zijn realisme en engagement, naast de soundtrack die bestaat uit exclusief voor het programma geschreven muziek van eigen bodem.

De Kastaars! zijn een nieuw initiatief van VRT, DPG Media, Play Media en Streamz om de populairste televisie- en radiogezichten en -programma's in de schijnwerpers te zetten. Het was zes jaar geleden dat zoiets nog gebeurde, na het verdwijnen van de Vlaamse Televisie Sterren in 2016.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie