Webserie wil kinderen in Brussel aan het fietsen krijgen

Er loopt een inzamelingsactie om een Brusselse kinderwebserie over fietsen te maken. Cyclomax wil kinderen informeren, sensibiliseren en entertainen (en via hen ook hun ouders). Dat doet de reeks met helden als Fluo-robin en Metro-ket. Slechterik van dienst is Petrola.

Cyclomax is de allereerste Vlaamse webserie die bedoeld is voor jonge kinderen. Ook de acteurs in de reeks zijn kinderen, meestal zelf uit Brussel. Je herkent bijvoorbeeld Tuur De Baere, die in het Canvas-programma De Ideale Wereld de rol van de Kleine Man speelt.

Het verhaal van de serie gaat over Nilou en Tuur die een racegame met fietsen bedenken, Cyclomax. Per korte aflevering leer je als kijker iets bij over fietsen in Brussel en de fietscultuur in de stad, door de ogen van de gamemakers en de jonge superhelden.

De makers willen zo meer mensen (jong en oud) op de fiets krijgen en bijdragen aan een veiligere en meer leefbare stad.

De eerste afleveringen van Cyclomax zijn afgewerkt en werden woensdag voorgesteld in premetrostation en fietsparking Beurs-Grote Markt. De makers (met regisseur Daniel Lambo, bekend van Canvas-reeks Duts) zoeken via een Growfunding-actie nog middelen voor meer afleveringen. Het project krijgt steun van minister voor Mobiliteit Pascal Smet (SP.A). Ook de fietsbrigade van de Brusselse politie ondersteunde de makers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?