Angèle op het Coachella-festival, april 2023

| Angèle op het Coachella-festival, 14 april 2023

Amerikaanse kranten na optreden Angèle: 'Kans op doorbraak'

JP
© BRUZZ
16/04/2023

De bekendheid van de Brusselse zangeres Angèle in de Verenigde Staten groeit gestaag na haar samenwerking met Dua Lipa. Nu ze ook heeft opgetreden op het festival Coachella, komt de verdere doorbraak in de VS steeds dichterbij. Een verzameling van reacties uit de Amerikaanse kranten.

Tijdens het optreden kreeg Angèle volgens de redactie van Rolling Stone 'de hele tent aan het springen' met hits als 'Demons', 'Libre' en 'Fever', het nummer dat voortkwam uit haar samenwerking met de zangeres Dua Lipa.

Angèle knipoogde naar haar holebi-publiek met een omgeknoopte regenboogvlag en sloot af met 'Bruxelles Je t'aime', ondersteund door visuals van vliegende Belgische wafels. Het is duidelijk dat Angèle het publiek met haar optreden ‘heeft veroverd’, aldus de Huffington Post.

LA Times tipt Angèle voorafgaand aan het festival als 'één van de twaalf optredens waar we naar uitkijken'. Ook na afloop heeft Angèle de LA Times niet teleurgesteld. Onder de Franstalige artiesten maakt Angèle, met haar "stuiterende electro-pop en melancholische jazz-geïnspireerde ballads" de meeste kans op een doorbraak, stelt LA Times.

Dat komt niet alleen door het duet met Dua Lipa, maar ook het nieuwe Engelstalige nummer 'Sunflower' helpt mee. Tijdens de andere optredens van Angèle in de Verenigde Staten schrijft de LA Times dat bezoekers al teksten mee aan het zingen waren.

Ook haar outfit valt in de smaak bij de internationale pers, met de Amerikaanse blog Hello Fashion die haar noemt als één van de best geklede festivalartiesten. Angèle trad op in een glinsterende zilveren bikini-top en bijpassende rok, witte sokken met ruches en witte sportschoenen.

'Cool om er deel van uit te maken'

Angèle zelf was zeer tevreden over haar optreden in de Verenigde Staten. "Als je uit België komt, is het moeilijk om jezelf te zien als een internationale artiest, maar het is zo cool om het gevoel te hebben dat ik hier deel van uitmaak," zei ze tegen het Franse persagentschap AFP. De berichten zijn door verschillende media overgenomen.

Angèle trad 45 minuten op tijdens het festival, waar ook internationale artiesten Frank Ocean, Gorillaz en Björk zijn geprogrammeerd. Angèle Van Laeken is geboren in 1995 en groeide op in Linkebeek in een muzikale familie. Ze begon haar muziekcarrière in Brusselse cafés. Ze zingt in het Engels en Frans.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni