Angèle en Roméo Elvis grote winnaars van D6bels Music Awards

© Benoît Do Quang

De zangeres Angèle en haar broer Roméo Elvis zijn de grote winnaars van de vijfde editie van de D6bels Music Awards. De ceremonie, waarop de beste muziek in de Federatie Wallonië-Brussel wordt bekroond, vond woensdag plaats in Luik.

De 24-jarige Angèle won in de categorie Franstalige lied, net als vorig jaar. Ze won ook de prijs voor beste concert en videoclip ('Balance ton quoi') en werd bekroond als vrouwelijke solo-artiest van het jaar. Haar broer Roméo Elvis won in drie categorieën: mannelijke solo-artiest van het jaar, album van het jaar (voor 'Chocolat') en urban muziek.

Loïc Nottet, die in 2015 voor ons land deelnam aan het Eurovisiesongfestival, mocht twee prijzen naar huis nemen, die voor beste pop en songwriter. Andere winnaars waren onder meer Henri Pfr, Benoit Do Quang en Caballero & Jeanjass. Hit van het jaar was 'Walking to the Jungle' van Kid Noize

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?