Angèle grote slokop met vijf MIA's

© rv
Updated: 06-02-2020 - 23:13

Zangeres Angèle is de grote winnaar van de dertiende editie van de MIA's. Ze verzilverde al haar vijf nominaties. Zwangere Guy was zeven keer genomineerd, maar ging met geen enkele prijs naar huis. Arno werd bekroond voor zijn volledige loopbaan.

Angèle Van Laeken was dit jaar vijf keer genomineerd voor de belangrijkste Belgische muziekprijzen. De Brusselse zangers kon niet aanwezig zijn in Paleis 12, waar de prijzen werden uitgereikt. Via een videoboodschap toonde ze haar blijdschap na het winnen van de MIA voor beste pop, solo vrouw, hit van het jaar, liveact en videoclip van het jaar.

Angéle won haar prijs voor hit van het jaar voor 'Tout oublier', wat ze samen met haar broer Roméo Elvis zingt. In de categorie pop haalde ze al haar vierde MIA van de avond. Ze haalde het van Clouseau, Laura Tesoro en Niels Destadsbader. Bij haar nominatie voor beste solo vrouw versloeg ze Geike, Laura Tesoro en Trixie Whitley. Die drie prijzen kreeg ze allemaal van het publiek.

De muzieksector verkoos 'Balance ton quoi' tot beste videoclip. Daarnaast verkoos de sector haar tot beste liveact.

Zwangere Guy en Arno

Naast Angèle had er nog een Brusselse artiest de nodige nominaties op zak; Zwangere Guy maakte kans in maar liefst zeven categorieën. De rapper wist echter geen enkele van die nominaties te verzilveren. Ook Brihang kon geen trofee binnenhalen.

Rockzanger Arno vierde dit jaar zijn 70ste verjaardag en werd tijdens de MIA's bekroond voor zijn lange carrière met een lifetime achievementaward. De zanger reageerde trots en toonde zich dankbaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?