podcast

Angèle surprisereleaset haar nieuwe plaat: beluister hier het interview

© Universal

De Brusselse popster Angèle brengt haar nieuwe album een week vroeger uit dan gepland. Nonante-cinq streamt vanaf vandaag, 3 december. Beluister hier het interview met Angèle.

De Brusselse popzangeres Angèle kondigde enkele weken geleden haar nieuwe album aan met de single ‘Bruxelles je t’aime’. Uit de videoclip kon je opmaken dat haar nieuwe album op 10 december zou verschijnen, en dat bevestigde ze daarna ook zelf.

Maar tijdens het onlinefeestje voor haar 26e verjaardag dat ze donderdagavond hield op haar Instagram-account, verklapte ze dat Nonante-cinq, een verwijzing naar haar geboortejaar, vanaf vrijdag 3 december zal streamen.

De plaat telt twaalf songs, waaronder 'Démons'. “L’angoisse me fait la guerre et part en fumée,” zingt ze in dat nummer. “Comment faire pour tuer mes démons?” Demonen die ze te lijf gaat in het gezelschap van Damso, de Brusselse rapper die meteen het potentieel zag in de zangeres en haar aan het begin van haar carrière op sleeptouw nam. “J’feat avec Angèle, pas d’gros mots, radio, faut qu’on passe / Au lieu d’un : ‘nique ta-‘ non, non, j’dirai : ‘grand bien leur fasse’,” rapt hij met een knipoog naar de controverse die zijn teksten in het verleden teweeg brachten.

Zal ze die donkere gedachten eindelijk van zich af kunnen schudden? Deze plaat is alvast een stap in die richting. Fans zullen ongetwijfeld smullen. Het is nu vooral uitkijken hoe ze haar nieuwe songs in haar livesets zal inpassen, volgend jaar tijdens een van haar vijf passages in Vorst Nationaal.

ICE-presentator Gailor sprak Angèle alvast naar aanleiding van het nieuwe album. Ze keuvelden over voetbal, Balance Ton Bar en uiteraard over haar liefde voor Brussel. Beluister het volledige interview hieronder.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?