Brussel ook dit jaar goed vertegenwoordigd op Red Bull Elektropedia Awards

© PhotoNews
| Vijf nominaties voor Brusselaar Zwangere Guy.

Angèle, Brihang of Hamza: ook voor de tiende editie is Brussel weer goed vertegenwoordigd bij de Red Bull Elektropedia Awards. In de categorie 'Best Artist' komen zelfs vijf van de negen genomineerden uit Brussel. Grootste kanshebber op prijzen is Zwangere Guy, met vijf nominaties.

De rij Brusselaars uit de eerste categorie is lang. Angèle, Brihang, Hamza, Roméo Elvis en Zwangere Guy zijn allemaal genomineerd in de categorie ‘Best Artist’ én daarnaast nog in meerdere andere categorieën. Grote kans dus dat de Brusselaars met verschillende awards naar huis mogen gaan.

Vorig jaar begon de prijzenregen voor Angèle op de Red Bull Elektropedia Awards. Ze was toen genomineerd voor maar liefst zes categorieën. Dit keer is ze drie keer genomineerd. Met zes nominaties start de Gentse Charlotte Adigéry duidelijk op kop, op de voet gevolgd door Brusselaars Roméo Elvis en Zwangere Guy, die beide vijf nominaties hebben.

Het album CASCO van Brihang mag de deadline voor de Red Bull Elektropedia Awards 2019 dan niet gehaald hebben, de vooruitgeschoven singles en Brihangs live-reputatie zorgen alsnog voor drie nominaties, even veel als voor het Brusselse hiphopfenomeen Hamza.

Ook het Brusselse nachtleven is goed vertegenwoordigd. Onder andere La Cabane in Watermaal-Bosvoorde werd genomineerd, net als club FFORMATT in het centrum en NOT IN CLUB aan de Havenlaan. Ook feestconcept Rave Rebels is opgenomen in de lijst. Dat feest vindt onderdak in Paleis 12 op de Heizel en is een samenwerking tussen de Brusselse club Fuse en de Gentse club Kompass.

Er zijn dit jaar verschillende nieuwe categorieën, waaronder 'Best EP' en 'Best Music Photographer' en 'Best Media'. De Red Bull Elektropedia Awards worden deels toegekend door verschillende vakjury's samengesteld uit de Belgische muziek- en nightlifescene (vijftig procent). Dat wordt aangevuld met publieksstemmen (vijftig procent). Stemmen kan nog tot 4 november. De awards worden uitgereikt op 13 november in het Flageygebouw.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?