Brussels Brost liet 9.000 studenten tot de vroege uurtjes dansen

© Brussel Brost - Robin De Raedt
| Brussel Brost 2021.

De eerste nightlife editie van Brussel Brost op de nieuwe locatie Paleis 12 was een succes. Liefst 9.000 studenten gingen uit de bol op het studentenfestival van Brik, dat voor het eerst ook tot drie uur in de ochtend duurde.

Voor de studenten is Brussel Brost een eerste moment van kennismaking met elkaar, maar ook met de vele Belgische artiesten die elk jaar de affiche sieren. Het festival begon om 17 uur, maar had even de tijd nodig om op gang te komen.

Feest

Na de experimentele set van Victor De Roo mochten Brik-voorzitter Bert Anciaux en Vlaams minister voor Jeugd en Brussel Benjamin Dalle het podium op voor de officiƫke kick-off. Nadien barstte het feest echt los op de beats van Chibi Ichigo en Asa Moto, terwijl rapper Peet de hele zaal aan het springen kreeg. Bibi Seck zorgde voor een zwoele afsluiter met haar groovy dj-set.

Grote opkomst

In de grote zaal van Paleis 12 stonden twee podia opgesteld waar om de beurt een concert plaatsvond en die formule werkte duidelijk. "We hadden goede hoop dat de studenten de weg naar Paleis 12 zouden vinden, maar deze grote opkomst kwam toch ook voor ons als een verrassing", vertelt organisator Marieke Naessens.

Na het feest konden de feestneuzen veilig naar huis dankzij pendelbussen van de MIVB, kortingen op Uber en vouchers voor de elektrische deelsteps en -fietsen van Trier.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?