Het Flageygebouw bij nacht

Brussels Philharmonic keert op 12 september live terug in Flagey

© Belga
01/09/2020

Op 12 september zal het Brussels Philharmonic samen met het Vlaams Radiokoor opnieuw live optreden in Flagey, exact zes maanden nadat beide ensembles op datzelfde podium een laatste concert brachten voor een lege zaal, aan de vooravond van de lockdown. Dat meldt het Brussels Philharmonic dinsdag. Het concert is de start van een goedgevuld seizoen, met respect voor de coronamaatregelen. Zo duren de concerten een uur, hebben ze geen pauze en worden ze vaak twee keer per avond uitgevoerd. Ook het digitaal aanbod wordt intussen uitgebreid.

"We zijn bijzonder trots op dit 'nieuwe normaal' seizoen", zegt Gunther Broucke, intendant Brussels Philharmonic. "Er is hard gewerkt om op alle vlakken aan de nieuwe realiteit te beantwoorden."

"Uiteraard werden de nodige aanpassingen gedaan en maatregelen genomen om de veiligheid van musici, medewerkers en publiek te garanderen. Maar wat de voorbije maanden vooral bevestigd hebben, is dat muziek live beleven essentieel is, voor musici én publiek. Meer dan ooit dus is het onze missie om boeiende programma's te blijven maken ongeacht de context, en zo met onze concerten een plek te creëren waar emoties, zuurstof en samenzijn centraal staan."

In Flagey brengt het Philharmonic samen met het Vlaams Radiokoor het aangrijpende "Ich bin der Welt abhanden gekommen" van Mahler onder leiding van chef-dirigent Bart Van Reyn. Daarna neemt muziekdirecteur Stéphane Denève over, met de Vijfde Symfonie van Beethoven.

Op 19 en 20 september volgt het traditionele filmconcert in september. Chaplins klassieker "The Kid" wordt op groot scherm vertoond in Flagey, met live muziek, geschreven door Chaplin zelf, onder leiding van Dirk Brossé.

Op vrijdag 25 september dirigeert Hervé Niquet een bijzondere uitvoering van Haydn's "Die sieben letzten Worte" in de Basiliek van Koekelberg, waarbij acteur Johan Leysen de Bijbelse teksten zal uitspreken, en fotograaf Stef Van Alsenoy bijpassende beelden verzorgt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Muziek, Brussels Philharmonic, Flagey, vlaams radiokoor

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni