Will Tura en Brussels Philharmonic samen in AB op 11 juli

20190507_Will Tura Vlaanderen Feest
Will Tura staat dit jaar maar één keer op een podium, tijdens Brussel Danst.
Will Tura staat dit jaar maar één keer op een podium, tijdens Brussel Danst.

Het aftellen naar de Vlaamse Feestdag is begonnen. De hoogdag van de Vlaamse Gemeensschap vieren we in Brussel traditiegetrouw met de jaarlijkse zang- en dansstonde Brussel Danst. Op het volledige programma moeten we nog even wachten, maar met Will Tura staat al een eerste klepper geprogrammeerd.

De Keizer van het Vlaamse lied kondigde het nieuws vanochtend zelf aan bij De Madammen op Radio 2. Het wordt een uniek optreden in de Ancienne Belgique. Het is al weer twee jaar geleden dat Arthur Blanckaert in de concerttempel op het podium stond. Toen nam hij er 'Live in de AB' op, en die populaire dubbel-cd stond twintig weken in de Vlaamse hitlijsten.

Ook deze keer houdt de Vlaamse stermuzikant het niet bij een gewoon concert. Hij deelt het podium niet alleen met z'n vaste begeleidingsband, maar nodigt ook Brussels Philharmonic uit. Tura wil er voor de Vlaamse Feestdag dan ook een onvergetelijk feest van maken. "Het is een feestdag die me erg nauw aan het hart ligt, omdat ik bijzonder fier ben mezelf een Vlaamse zanger pur sang te noemen."

Goede doel

Vanaf donderdag 9 mei om 11 uur kan je op de website van de AB kaarten kopen voor het uitzonderlijke optreden, tickets kosten je 15 euro. Bovendien steun je er Kom op tegen Kanker mee. De Brusselse concertzaal helpt die organisatie al enkele jaren. Zo doneert ze bijvoorbeeld 10 cent per gedronken beker aan het goede doel. Nu gaat de opbrengst van het concert zelfs integraal naar de vzw.

Uiteraard is Will Tura niet de enige gast op Brussel Danst, maar naar de rest van het programma is het voorlopig nog gissen. Al zullen publiekstrekkers als de Vlaamse 100 en de gegidste wandelingen door het stadscentrum niet ontbreken. Hou de volgende weken vooral de website van Brussel Danst in de gaten.

BRUSSEL DANST, 11/7, verschillende locaties
WILL TURA & BRUSSELS PHILHARMONIC, 11/7, 19.00, Ancienne Belgique (SOLD OUT)
-- BRUZZ zendt het concert live uit, vanaf 19 uur op BRUZZ tv en online

11 juli in Brussel - 2019

Donderdag staat Brussel in het teken van de Vlaamse feestdag. Hoe vieren Brusselaars deze dag en zijn er nog flaminganten in Brussel? En wat staat er op het feestprogramma?

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?