Brussels Philharmonic streamt geplande concerten

Brussels Philharmonic in Berlijn (archief).

Door de beslissing van de Brusselse regering om de cultuursector op slot te doen, kan Brussels Philarmonic geen publiek ontvangen. De tot 19 november geplande concerten worden wel live gestreamd.

Om de verdere verspreiding van het virus in te dijken, gaan maandag strengere coronamaatregelen van kracht in het Brussels Gewest. Deze houden onder meer in dat de cultuurhuizen sluiten voor publiek, en dit minstens tot 19 november.

"We begrijpen en onderschrijven al deze maatregelen", reageert woordvoerster Sonja Kochoutina van het Brussels Philharmonic. "Alleen door samen vol te houden kunnen we de impact van dit virus beperken. We willen dan ook alles doen om hierin te steunen en brengen tot 19 november dus geen concerten meer met live publiek in Brussel."

Toch zal het symfonisch orkest zijn activiteiten niet stilleggen. "We willen muziek blijven maken en het publiek ondersteunen. Daarom zullen we onze geplande concerten dan ook spelen, zonder publiek in de zaal, maar met een livestreaming. Zo kunnen we samen een mooi muzikaal moment beleven en hoopvol naar de toekomst kijken", aldus Kochoutina.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?