20221220 party confetti nieuwjaar dancing feest uitgaan
eindejaar 2022

Dansend het nieuwe jaar in

Amanda Smets
© BRUZZ
23/12/2022

Misschien wel dé meest gestelde vraag deze maand: 'Wat gaan we nu doen met nieuwjaar?' Na twee jaar bubbels drinken in onze eigen bubbel, mogen we weer! Denk er aan dat je best op voorhand tickets koopt, want het belooft drukt te worden op oudejaarsnacht. Met deze tips duik je al feestend 2023 in.

Pre New Year's Party at Café Belga
Omdat het technisch gezien na middernacht al oudjaar is, rekenen we dit feestje ook tot de tips voor oudejaarsavond, en eigenlijk vooral ook omdat we je dit feest niet willen ontzeggen. Het is bovendien gratis, dus niets te verliezen. Op vrijdag 30 december organiseren onze onderburen van Café Belga een pre party met hip-hop, disco, house, eclectic, afro en electro vibes geserveerd door Tanaflow, Junior Goodfellaz en Catwar.

Fuse presents: NYE
In de Blaesstraat zetten ze de overgang van oud naar nieuw stevig in met leden van de Fuse family en gasten uit het buitenland. In Room 01 word je getrakteerd op een stevige portie techno van Surgeon, Stef Mendesidis (live), SHDW & Obscure Shape, Phara en Emily Jeanne. Boven in de motion room zorgen de Nederlander Interstellar Funk en landgenoten Sara Dziri en DC Salas voor meer housy vibes. Je bent welkom vanaf 22u en het feest stopt om 8u. Voor die tien uur feest tel je €21 neer, als je online een ticketje koopt via deze link. Aan de deur betaal je €25.

Zodiak NYE 2023
In de Zodiak op de Kaasmarkt, ook wel bekend als 'de pitastraat', kan je op oudejaarsavond terecht voor een all-inclusive clubbing experience. De muziek belooft stevig te worden, met een line-up die het beste uit de techno- en trancewereld naar de twee zalen van de Zodiak haalt. In de main room wordt het stevig en pompen de bassen door speakers. In de bovenste zaal gaat het er iets rustiger aan toe. Voor de hele avond betaal je €44. De prijs is inclusief drinks, vestiaire en een plasbandje. Drink je niet? Dan leg je op het einde van de avond een alcoholtest af. Is die negatief, dan krijg je €11 terug. Een ticket koop je via deze link.

NYE at C12
Het nieuwe jaar induiken met het beste dat Brussel te bieden heeft? Eén adres! C12 verzamelt Brussels dj-talent en brengt het naar de Grasmarkt. Met in de grote zaal Mandana, Karla Böhm, Adema b2b Kappen en Lola Haro. Bjeor, DTM Funk, Kong DJ en Chris Ferreira laten je zweten in de C11. Wil je negen uur lang dansen, dan is come early, stay late de boodschap. De deuren gaan open om 23u en sluiten weer om 8u. Voor een ticket betaal je €29 op de website van C12.

Op nieuwjaarsdag nog niet uitgefeest? Tussen 8u en 10u sluiten ze bij C12 even de deuren en vanaf 10u gooien ze die weer open voor een nieuwe 12 uur durende marathon. Het recept blijft onveranderd, het beste wat Brussel te bieden heeft: Vieira b2b Fais Le Beau, Sixsixsixties, Louis Vogue en Ben Kamal in de C12 en duo’s Catkin (Gurl & Islas) en Michiel Nice b2b Tom Rynders in de C11. Voor dit feest koop je een apart ticket via deze link of vanaf 10u aan de kassa. Volhouders kunnen ook een combi ticket voor het night en day event aanschaffen voor €39.


NYE at Reset (SOLD OUT)
Alle deuren en zalen open, voor het grootste feest tot nog toe in Reset! Ook hier een avond met uitsluitend Brussels talent. Dj's Aroh, Mika Oki en King Halloumi – niet de grillkaas, wél het notoire duo AliA en Lefto Early Bird – zorgen beneden voor de boîte. Boven in het auditorium kan je relaxen, even wegdromen of nadenken over al die goede voornemens voor 2023. De muziek van Roméo Poirier en de visuals van Antoine De Schuyter helpen je daar een handje bij. Tickets zijn volledig sold out, aan de deur valt er ook niets meer te verkrijgen.


Fcknye Brussels 2022
De Fcknye party in Paleis 12 is ongetwijfeld het grootste nieuwjaarsfeest in onze hoofdstad. Duik samen met 23.000 andere ravers het nieuwe jaar in. Je wordt twaalf uur lang verwend met muziek van 45 artiesten, over vier verschillende stages verspreid. Verwacht genres als rap, techno, hardcore, psytrance, frenchcore, tribe, rave en dub. De volledige line-up kan je vinden op fcknyefestival.com. Een ticketje koop je best in voorverkoop en kost €65. Voor een VIP-ticket tel je €95 neer. Pro tip: check zeker op Ticketswap of je eventueel een goedkoper ticketje op de kop kan tikken.

Latino Fiesta ✦ N.Y.E
Voor Latin vibes moet je op 31 december in de Barrio zijn. Dj Mara en dj Andrex voorzien salsa, batchata, reggaeton, moombathon, baile funk en veel meer om de nieuwjaarsfiesta door te komen. Als je voor middernacht aankomt, staat er een glaasje cava op je te wachten. Een ticket kost je €10 via deze link of €15 aan de kassa.

New Year's Eve 2023 • Plein Publiek Brussels (SOLD OUT)
Dansen en dineren op oudjaar? Dat kan in de serre van Plein Publiek aan de Kunstberg! Vanaf 19u kan je er je voetjes onder tafel schuiven en na 23u30 kan je je dansbenen losgooien op de dansvloer. Smeer alvast je keel, want er worden all night long pophits uit de 80s, 90s, 00s en 10s gedraaid. Er zijn verschillende formules: zo kan je enkel komen dansen, of dansen en dineren. Of als het al eens wat meer mag zijn, dansen en dineren met een fles champagne.

Bloody Louis New Year's Eve • Saturday 31.12 (LAST 200 tickets)
Liever nieuwjaar vieren in Las Vegas dan in Brussel? Het kan zomaar! Want dankzij Bloody Louis waan je jezelf een nacht in Vegas. Qua vibe mikken ze op old school films, dus denk qua dresscode eerder aan glitters, bont en sigaren, dan aan een satchel van Alan uit The Hangover. Maar de dresscode is niet verplicht, dus come vooral as you are. De muzikale vibe is hiphop en r&b all night long. Een ticketje naar de fabuleuze neonstad MOET je via deze link kopen, aan de gate is er helaas niets meer te verkrijgen.

Mirano New Year's Eve - Saturday december 31th
De partyconcepten Invasion Latina, Ma Jolie, Coco Club en Afrobase slaan de handen in elkaar voor een avond vol hiphop, afro, r&b en latin vibes in de Mirano. In voorverkoop zijn de first en second wave hopeloos uitverkocht. Maar goed nieuws voor de late beslissers, die nog niet helemaal broke zijn op het einde van dit crisisjaar. Er zijn in de laatste, fast line wave, nog tickets beschikbaar aan €51 per stuk. Voor die prijs mag je wel de rij skippen, want niet getreurd, doorsale is ook nog steeds een optie. We hebben het eigenhandig getest en op het moment van schrijven (22/12) waren er nog 75 kaarten te verkrijgen, so be fast for the fast lane! Via deze link.

Voor de thuisblijvers
Nieuwjaarscent nog niet gekregen? Eindafrekening toch hoger dan verwacht? Of gewoon echt geen zin om te verplaatsen na al die raclette en gourmet op oudejaarsavond? Zet die thermostaat maar een graadje lager en laat gerust die broek openstaan, want tussen 19u en 06u laten onze BRUZZ ICE residents je dansen, zweten en puffen in jouw thuisdiscotheek. Gratis en voor niks!

Luister mee via 98.8 FM, DAB+ of online!

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni