De CORE-tips van ICE-presentator Gailor Kiaku

Gailor Kiaku
27/05/2022

Welk eigenzinnig muziektalent moet je op CORE gaan beluisteren? Lous and the Yakuza, het muzikale project van de Brusselse Marie-Pierra Kakoma (25), is een must. Haar merkwaardige levensverhaal (ze zwierf een tijd dakloos door de straten van de hoofdstad) alleen al maakt nieuwsgierig. Maar ook de beats van Sam Gellaitry en de soul van Joy Crookes zullen zeker kunnen bekoren.

Sam Gellaitry (live), zaterdag, 16.45u, Endoma

Hét buitenbeentje in de Future beats-wereld met Kaytranada als koploper. Maar zo talentvol is deze producer dat Kaytra himself hem meenam op tour als voorprogramma. Ik zag de toen nog maar 17-jarige Sam Gellaitry toen voor de eerste keer live in de Botanique en zijn performance was ongezien hard. De after van hun performance gebeurde in de Bloody Louis en het was een onvergetelijke avond met veel andere leden van Soulection, het collectief waar hij toen deel van uitmaakte. Voor liefhebbers van elektronische future beats moet je dus zaterdag zeker eens Gellaitry’s live set gaan checken.

Joy Crookes, zaterdag, 16u, Ardo

Ik herinner me nog toen ik de piepjonge Britse Joy Crookes 6 jaar geleden toevallig tegenkwam aan het Sint-Katelijneplein. Jonge, ambitieuze, vastberaden meid en toch met beide voeten op aarde. We zijn aan de praat geraakt en ik stuurde haar een paar beats. Toen ik 2 jaar later haar gezicht zag verschijnen op het A Colors Show-platform, waar ze ‘Mother may I sleep with danger’ performde, kreeg ik al spijt dat ik haar geen betere instrumentals had gestuurd. Ze is een heel authentieke, menselijke artiest. Ik beschrijf haar graag als de Mahalia met nog meer soul. Een full fledged artieste die je zeker niet mag missen.

Lous And The Yakuza, vrijdag, 19.30u, Ardo

Weet je wat ik zo jammer vind voor Lous? De Brusselse werd ontzettend groot tijdens de covid-periode, maar heeft haar muziek daardoor nooit echt vaak kunnen verdedigen op Belgische podia. Creatief is ze wel gebleven, zo organiseerde ze de releaseparty van haar album Gore in een karaokebar. Ik heb het gevoel dat ze net door de covid-periode meer fans heeft in het buitenland. Zo heeft ze al een platina plaat in Italië, werd ze 2 keer uitgenodigd op het Duits A Colors Show platform en werd ze in Amerika uitgenodigd door Jimmy Fallon. Het is dus aan ons om voor haar te gaan supporteren en haar alle lof te geven die ze verdient in haar eigen stad, Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Muziek, Ice, bruzz ice, elektronische muziek, core festival

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie