Derde editie 'Week van de Belgische Muziek' wordt overal in het land gevierd

© Belga
30/01/2023

Vanaf vandaag tot zondag wordt muziek van eigen bodem weer in de kijker geplaatst tijdens de 'Week van de Belgische muziek'. Verschillende zenders waaronder Bruzz, alle VRT-zenders, Willy, Nostalgie, NRJ, Q-Downtown en Ment TV zetten hun programmatie in het teken van Belgische muziek.

Dat gebeurt met livesessies, interviews, gratis concerttickets, muzikale gasten, enzovoort. Voor het eerst leeft het project ook over de taalgrens, zegt VI.BE, het steunpunt voor Belgische artiesten en de muzieksector dat de muziekweek mee organiseert.

Derde editie

De MIA's vorige week waren al een eerste startschot, maar de Week van de Belgische muziek start pas echt vandaag. Het gaat al om de derde editie. Van coronabeperkingen is er geen sprake meer en dus kan men in onder meer muziekwinkels, concertzalen of jeugdhuizen Belgisch talent ontdekken.

Sommige spelers uit de sector zoals N9 in Eeklo zetten hun deuren uitzonderlijk open, terwijl labels als Universal of MayWay Records korting geven op Belgische platen. PIAS organiseert dan weer exclusieve showcases in hun vernieuwde muziekwinkel in Brussel. Managementkantoor Inside Jazz geeft concerttickets weg.

Activiteiten

Jeroen Meus in Dagelijkse Kost op Eén krijgt elke dag bezoek van een muzikale gast. Canvas zendt dagelijks een Belpop uit, terwijl op de website van VRT MAX tal van archiefbeelden van docu's, liveshows of interviews worden aangevuld met nieuwe beelden. Er worden ook twee nieuwe reeksen gelanceerd: fictiereeks 'De Studio's' en 'Achter de Artiest' met beelden achter de schermen.

Radiozender Stubru resideert een hele week in Sint-Niklaas, terwijl in Gent de lokale muziekscene in de kijker wordt geplaatst. De stad Kortrijk brengt dan weer artiesten en organisatoren samen in een grote Popraad om na te denken over een lokaal muziekbeleid. En ook over de taalgrens staan er activiteiten op het programma, dankzij een samenwerking tussen Conseil de la Musique en Court-Circuit met RTBF.

Alle acties zijn terug te vinden op www.weekvandebelgischemuziek.be.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni