Eerste glimp van Arno's postume plaat

© Danny Willems
| Arno tijdens het opnemen van zijn allerlaatste album

Vandaag verschijnt ‘La vérité’, de eerste single van het nieuwe album dat Arno inblikte vlak voor hij overleed.

“Hier c’était le passé / Aujourd’hui la vérité”: het was het adagium volgens hetwelke Arno leefde en nu is die filosofie ook de centrale gedachte in de nieuwe single van de Brusselse zanger die eind april overleed.

Terwijl de kanker zijn lichaam met een sloophamer bewerkte en hem niet meer toeliet om nog op het podium te staan, bleef Arno doorgaan: hij moest en zou tot de laatste snik met muziek bezig zijn, zijn muze, de bron van zijn energie, zijn medicijn. Dat heeft hij ook gedaan, tot vlak voor zijn dood eind april van dit jaar werkte de Brusselse rockgod in de ICP-studio’s aan een nieuwe plaat.

Van die plaat is ‘La vérité’ het eerste teken van leven. Het melodieuze, weemoedige nummer drijft op een wat opgewekter en lichter ritme dan we van Le Plus Beau gewend waren. Met dank aan Felix Hintjens, de jongste zoon van Arno die zijn eigen studio heeft en aan wie Arno gevraagd had om ‘iets’ te maken.

“Beats eigenlijk, met een paar leuke klankjes erin,” zegt producer en bassist van Arno Mirko Banovic. “We hebben daar een echte song op gebouwd waar Arno heel tevreden over was.”

Het is meteen een soort boodschap: “Gisteren is dood, morgen bestaat niet.” “Het is hoe ik het leven zie,” vertelde Arno na de opnames. “Ik wilde dat nog doorgeven aan iedereen. Ik leef in het nu, en dat is ook hoe ik vind dat je het leven moet zien. Ik ben blij dat ik deze song nog heb kunnen maken, met allemaal mensen rond mij die ik graag zie.”

De releasedatum en tracklist van het nieuwe, allerlaatste album van Arno worden later bekendgemaakt.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?