Arno Hintjens had nog één verzoek voor zijn tweede living, de AB: of ze een eerbetoon konden opzetten na zijn dood. Komend weekend is het zover en eert een plejade van artiesten Le Plus Beau, van Adamo en Zwangere Guy.

De line-up voor het eerbetoon werd nog samengesteld door Arno zelf, op zijn vertrouwde terras aan de Oude Graanmarkt. Bassist Mirko Banovic, fotograaf Danny Willems en manager Cyril Prieur zetten na het afscheid het werk verder.

De gastenlijst is breed en genereus. In het spectrum tussen Adamo en Zwangere Guy zitten met Jean-Marie Aerts, Ad Cominotto, Serge Feys en Roland Van Campenhout natuurlijk heel wat muzikale spitsbroeders en met onder meer BJ Scott, Jane Birkin, Marie-Laure Berard, Melanie De Biasio en Patricia Kaas tekent ook een kwintet Franstalige sisters present. Tom Barman en Stef Kamil Carlens, die meezongen op ‘I’m not myself’, zijn er opnieuw bij, net als rockers Jan Paternoster en Pieter-Jan De Smet.

Ook de minder voor de hand liggende namen hadden een band met Arnold Charles Ernest Hintjens. Acteur Wim Opbrouck bracht op Theater Aan Zee ooit een set TC Matic-covers. Toen hij er Arno achteraf over aansprak, zei die dat hij veel bijgeleerd had. Intussen heeft hij toetsenist Serge Feys ingelijfd bij De Dolfijntjes. Choreograaf Wim Vandekeybus, die de zanger ooit de stem van een ezel liet inspreken, zal dan weer meedansen op enkele nummers.

De winst van de hommageconcerten, met vast ook enkele verrassende duetten op de setlist, gaat integraal naar Kom op tegen Kanker. Enkele dagen na Brussel trekt het gezelschap naar Oostende. Dit najaar volgt Parijs.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni