FCKNYE wordt tweedaags festival voor 50.000 feestgangers

SD
© BRUZZ
27/12/2023

Voor de zesde keer vindt op de Heizelvlakte FCKNYE plaats. Het was ongetwijfeld al het grootste nieuwjaarsfeest in de hoofdstad, maar wordt dit jaar voor het eerst over twee feestdagen gespreid en start zo al op 30 december. Met namen als I Hate Models, Hamza en Amelie Lens belooft het een spetterende tweedaagse te worden.

In totaal zullen 75 dj's en artiesten op vijf verschillende podia op een oppervlakte van 80.000 m2 het nieuwe jaar inluiden. Het festival zegt zelf naar feedback te hebben geluisterd en aanpassingen te hebben gedaan op vlak van geluidsniveaus, verkeer en infrastructuur. "De site is volledig heringericht," klinkt het op de website van de organisatoren.

De capaciteit wordt dit jaar uitgebreid naar 50.000 voor de twee festivaldagen in Brussels Expo: 15.000 feestgangers voor 30 december en 35.000 op 31 december.

FCKNYE brengt overigens minstens veertig verschillende nationaliteiten samen, klinkt het bij Stad Brussel. De grote meerderheid, 72 procent, van de festivalgangers komt dan ook uit het buitenland.

Preventie

Om het tweedaagse feest in goede banen te leiden worden preventiemaatregelen genomen die zijn gebaseerd op het actieprotocol met betrekking tot de strijd tegen gendergerelateerd en seksueel geweld in het uitgaansleven van Brussels By Night Federation, meldt Stad Brussel.

Zo zullen er preventieboodschappen staan over consent en zullen wegwijzers de weg wijzen naar de plekken waar bezoekers naartoe kunnen in een probleemsituatie. Bovendien worden 'awarenessteams' opgericht om preventief te handelen, bijvoorbeeld in het geval van toediening van drugs zonder medeweten. Ook het Rode Kruis zal aanwezig zijn.

"Feesten zit in het DNA van Brussel", zegt Brussels burgemeester Philippe Close (PS), "we zijn dus heel trots om het FCKNYE Festival te kunnen verwelkomen in Brussels Expo."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni