| Nachtclub LIFT wil tot de top 5 van Europa behoren

Geluidsbunker langs het kanaal wil de grootste club van Europa worden

AAB
© BRUZZ
13/05/2022

Groot nieuws in het Brusselse nachtleven. Op de Werkhuizenkaai aan het kanaal opent nachtclub LIFT in het najaar zijn deuren. Hun bedoeling is duidelijk: de grootste discotheek van België, en zelfs van Europa worden. Hiervoor haalt de club alles uit de kast, van grote artiesten tot een extravagante venue. “We willen de sfeer van de grote clubs in Ibiza en Miami naar België brengen.”

Met een oppervlakte van 1360m2 en een capaciteit van 2.000 personen wil LIFT de reputatie van het Brusselse nachtleven nog wat meer optillen. Oprichter van de discotheek Olivier Da Silva vond zijn inspiratie onder andere in Ibiza en Las Vegas. “We willen een echte big size club worden, LIFT moet dé referentie worden” zegt Da Silva.

De nachtclub liet alvast 20 lasers, 500 lichteffecten en pyrotechnieken, en een duur geluidssysteem installeren in de ruimte. “Dit is van een ongezien niveau in België, we hopen hiermee de beste kwaliteit te kunnen brengen voor onze feestgangers”, zegt Phillipe De Ryck, ambassadeur van LIFT aan BRUZZ.

Om geluidoverlast te vermijden heeft LIFT dubbele betonmuren laten installeren en geblindeerde veiligheidsdeuren. “Het is een ware geluidsbunker”, aldus Da Silva.

LIFR

Naast de indrukwekkende venue wil LIFT eveneens pronken met de grootste namen uit de muziekindustrie. Welke artiesten en DJ’s op de agenda staan, wil de nachtclub nog niet kwijt. “We houden de muziek heel internationaal, we willen ons niet vastklampen aan één stijl. Hoe diverser, hoe beter”, aldus De Ryck. Pas dit najaar wordt de programmatie bekendgemaakt.

Veiligheid

De nachtclub wil de sfeer voor haar feestgangers en personeel zo veilig mogelijk houden. Tijdens de persconferentie hamerden ze veelvuldig op de veiligheidsethiek die er zal heersen. "Één iemand van ons team heeft zich volledig gestort op de veiligheid van zowel het personeel als de bezoekers”, zegt De Ryck. Iedereen in de ruimte, zo benadrukt De Ryck, zal een radio hebben om mogelijke problemen direct te melden.

“We hebben een absolute nultolerantie op vlak van ongewenst gedrag en intimidatie. Dat zal hard aangepakt worden”

Philippe De Ryck, ambassadeur LIFT

“We zorgen voor een safezone aan de ingang, mocht iemand zich een beetje minder voelen of mocht er haar of hem iets overkomen. We hebben een absolute nultolerantie op het vlak van ongewenst gedrag en intimidatie. Daar zal streng tegen opgetreden worden”, aldus De Ryck. "Er hangen trouwens overal camera’s om alles in de gaten te houden".

LIFT zal shuttlebussen inzetten die zich door de hele hoofdstad verplaatsen. Daarnaast werkt de club samen met het bedrijf MODERN CAR om een luxe-service aan te bieden voor VIP’s en klanten van grote hotelketens.

Geschiedenis

Da Silva opende in 2003 al een café aan het kanaal: de Fiesta Bar. Een paar jaar later werd deze omgetoverd tot de bekende feesttent, de Fiesta Club. Toen ex-burgemeester van Brussel Freddy Thielemans (PS) in 2010 het Docks Bruxsel-project aankondigde, greep Da Sliva zijn kans. Hij zag het potentieel in de veranderende wijk en vroeg een bouwvergunning aan, die hij uiteindelijk in 2017 kreeg.

Da Silva was onder meer de drijvende kracht achter Fiesta K-Nal en Fiesta Louise in de hoofdstad, en breidde vervolgens zijn concept uit naar Luik. In 2014 lanceerde Da Silva in Marrakesh een luxueus hotel en restaurant-project. Daarna keerde hij terug naar Brussel.

Top 5 van Europa

“We staan eigenlijk al sinds 2020 klaar, we zijn heel blij dat we eindelijk ons project aan de wereld kunnen tonen”, vervolgt Da Silva. De club verwacht een grandiose toekomst en wil drie jaar na de opening tot de top-5 van Europa behoren.

“Ik ben ervan overtuigd dat Brussel het potentieel heeft om de referentie te worden in het Europese nachtleven”

Olivier Da Silva, oprichter LIFT

“Brussel moet niet enkel de administratieve maar ook de feesthoofdstad van Europa worden. We dromen van het niveau van de grote clubs van Ibiza, Miami, Berlijn of Saint-Tropez komen”, besluit Da Sliva. “Ik ben ervan overtuigd dat Brussel het potentieel heeft om een referentie te worden in het Europese nachtleven”.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Muziek , lift , nachtclub , FIESTA CLUB , kanaal , uitgaan , uitgaansleven

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni