De gevel van de Beursschouwburg in de Auguste Ortsstraat, met regenboogvlaggen

| De Beursschouwburg in de Auguste Ortsstraat.

Hands Up Festival: 'urban cultuur' in de spotlight

Catalina Rodriguez
© BRUZZ
28/04/2023

Van 27 tot 29 april vindt de vijfde editie van het Hands Up Festival plaats in de Beursschouwburg, waar 'urban cultuur' in al haar diversiteit wordt gevierd. Naast een diverse line-up van muzikanten zoals Kleine Crack, Geeeko en Theodora Guermonprez, biedt het festival ook tentoonstellingen, kortfilms, dansbattles, workshops en meer.

De Beursschouwburg is helemaal klaar voor de vijfde editie van het Hands Up Festival, dat plaatsvindt van 27 tot 29 april. Het festival gaat verder dan alleen maar muziek, het is een bruisende ontmoetingsplek waar verschillende disciplines samenkomen en waar ruimte is om diepere vragen te stellen over wat 'urban cultuur' nu echt betekent.

De line-up van het festival bestaat uit een diverse mix van Belgische en Europese artiesten zoals Kleine Crack, Geeeko, Blind en Theodora Guermonprez. Verwacht dus een waaier aan muziekstijlen, van hiphop en house tot soul, r&b en experimentele beats. Elke festivaldag wordt afgesloten met afterparty's waarin dj-sets te horen zijn van onder andere A Slay, Mab'ish, Mel Woods en Tash LC.

Ook kunstliefhebbers zullen hun hart ophalen tijdens het Hands Up Festival, met tentoonstellingen gecureerd door onder meer de Brusselse fotograaf Hamza Seriak, de Rotterdamse documentaire- en filmmaker Stacii Samidiin en het collectief PLEINDEJEU. Er worden ook kortfilms vertoond, dansbattles gehouden en er is zelfs een gaming zone voorzien. Voor de mode fans is er een urban market waar je kunt snuffelen tussen de kraampjes van Souris, Veuve Noire en Mucho Studio om dat ene unieke item te scoren.

Bovendien is er genoeg ruimte voor actieve deelname. Zo wordt er een open debat georganiseerd met Sous Culture. Ook jam sessions en een beatmaking evenement Loop Sessions Brussels zijn aan de orde.

Toegang tot de tentoonstellingen, gaming zones, jam sessions en urban market is helemaal gratis. Optredens, afterparty's, dansbattles en workshops zijn betalend.


Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni