Lefto zwaait na twintig jaar af bij StuBru

De Brusselse dj en radiohost Lefto verlaat na twintig jaar Studio Brussel. Een beslissing die al lang in de maak was.

“Na twintig jaar doe ik het liever zo dan dat ze mij binnen 2 à 3 jaar zelf buiten dragen,” zegt Stéphane Lallemand alias Lefto (44) over zijn aangekondigde vertrek in De Standaard. Daarmee komt er een einde aan het langstlopende genreprogramma op StuBru.

Dit weekend kondigde de zender aan dat Duyster, het programma van Ayco Duyster en Eppo Janssen, na vijf jaar stilte opnieuw met zijn intiemste en fragielste muziekjes zijn vertrouwde plek inneemt op zondagavond, van 22u tot middernacht. Een slot dat Lefto de voorbije jaren had ingevuld met zijn eigenzinnige keuze uit de coolste hiphop, jazz, urban en global sounds, en tijdens de lockdown ook met Lefto United, maar waar hij niet onverdeeld gelukkig mee was.

Lefto tijdens een van zijn StuBru-sessies vorig jaar

“De mensen moeten op maandag nu eenmaal vroeg op, maar die interactie miste ik wel,” vertelde hij over het tijdstip, dat hem luisteraars en connectie kostte. Lefto wilde ook meer gebruik kunnen maken van de sociale mediakanalen van de zender, miste de afgevoerde livesessies en bleef inhoudelijk op zijn honger zitten. Zijn beslissing was geen snelle ingeving, maar zat er al lang aan te komen.

Lefto zal de komende tijd niet met zijn vingers zitten draaien. Sowieso blijft hij dj’en en documentaires maken. En hij is nog steeds te horen bij Radio Kiosk, Rinse France en Worldwide FM. Zondag zit hij voor de laatste keer in de radiostudio bij de VRT. Onder meer zijn maatje Zwangere Guy komt hem uitzwaaien.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?