Listen! breidt affiche uit

John Talabot

Het Brusselse Listen!-festival heeft dertig nieuwe namen aan zijn affiche toegevoegd. De meest opvallende zijn electro-iconen John Talabot en James Ferraro.

Op vrijdag 27 maar zal de Brigittinenkapel ondergedompeld worden in de ambientklanken van Le Bureau Électronique. Twee dagen later serveert het queercollectief Gay Haze & Spek een zestien uur durende rave, van zonsopgang tot middernacht.

Diezelfde dag is er een samenwerking met Hangar in Buda Bxl. Hangar is een collectief dat grote leegstaande warenhuizen vult. House-icoon John Talabot cureert een van de ruimtes.

Ten slotte zijn er nog Slagwerk & He4rtbroken, lokale elektrovernieuwers. Zij brengen de Amerikaanse vaporwaveheld James Ferraro mee.

James Ferraro
James Ferraro

Eerder was de komst van onder meer BBC-icoon Gilles Peterson en de Duitse king of breakbeat Skee Mask aangekondigd. Evenals die van lokale helden als A. Brehme, DC Salas, Nosedrip, Lefto en Le Motel.

Listen! zet ook opnieuw in op livesets, met onder meer concerten van cumbiavernieuwers Dengue Dengue Dengue en de Boliviaanse Kempenzoon Susobrino in C12. Nordmann- en MDCIII-saxofonist Mattias De Craene mag de sterren van het Planetarium spelen, net als minimale technogod Terrence Dixon.

De komende weken zullen nog nieuwe namen aan de affiche worden toegevoegd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?