Midzomer Mozartiade van 20 tot 27 juni aan Martelaarsplein

martelarenplein.jpg
Het Martelaarsplein.
Het Martelaarsplein.

De vijfde editie van de "Midzomer Mozartiade" vindt plaats van 20 tot 27 juni op haar Brusselse basis, het Martelaarsplein en het bijbehorende theater, die erfgoed zijn uit de tijd van de "meester uit Salzburg".

De editie van dit jaar is geïnspireerd op de sfeer van het oude Rome, met als centrale productie de opera "La Clemenza di Tito" van Wolfgang-Amadeus Mozart, die enkele van de mooiste bladzijden van de Oostenrijkse componist samenbrengt. Deze opera wordt uitgevoerd in het intieme kader van het Théâtre des Martyrs door getalenteerde jonge beroepszangers, voor het merendeel Belgen, ondersteund door het Koninklijk Orkest van Wallonië.

Het programma wordt aangevuld met twee recitals die een andere benadering van opera bieden. De Libanees-Belgische bas Shadi Torbey en de Belgisch-Uruguayaanse sopraan Gianna Canete Gallo nemen het publiek mee naar een oud Rome op muziek van 18de-eeuwse meesters.

Van 18e eeuw tot filmmuziek

Op het Martelaarsplein zullen openluchtconcerten worden gehouden met werken van de 18de eeuw tot beroemde filmmuziek. Het "Ensemble de Cuivre de Belgique" (21 en 26 juni), het "Geneva Brass Quintet" (22 en 24 juni) en het "Make it slide" kwartet (23 en 25 juni) zullen optreden. Op 3 juli wordt de laatste opera van Mozart opgevoerd, ditmaal in het Koninklijk Theater van Bergen.

Ten slotte zullen in het "Maison CFC", dat zich eveneens in deze historische Brusselse omgeving bevindt, conferenties worden gehouden onder leiding van historica Michèle Galand (ULB) en musicoloog Hugo Rodriguez (KBR). Informatie en volledig programma op www.amadeusandco.com.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?