Partytips: afterworken en shoppen op open airs

© BRUZZ
17/08/2023

Geen ticket kunnen scoren voor Pukkelpop of XRDS Festival dit weekend? Geen nood, je kunt dit weekend op verschillende plekken de benen losgooien in Brussel.

DONDERDAG 17 AUGUSTUS

Saintklet presents: Bolingo

Zin in een gratis afterwork? Dan moet je donderdag bij Saintklet zijn. Je kent Bolingo misschien als radioshow op BRUZZ ICE óf van de feestjes die bezieler Mambele organiseert. Tussen 19 en 2 uur kun je het weekend tegemoet dansen dankzij zes Brusselse dj's: Bass Toast, Bonna Léa, Chubbz, La Dame, Mambele en NMSS.

VRIJDAG 18 AUGUSTUS

Albert Rooftop x DJ SETS / Dress, Pikkedief

Lukt een gratis afterwork op jeudredi niet? Dan kun je vrijdag terecht op de Albert Rooftop. Vanaf 18 uur kun je ook daar het weekend inzetten met plaatjes die aangeleverd worden door Dress en Pikkedief.

VRIJDAG 18 & ZATERDAG 19 AUGUSTUS

TOURS DE FORCE

Bass lovers kunnen dit weekend hun hart ophalen aan Bar Bâtard op de Asiatsite in Vilvoorde. Vrijdag onder de vorm van hiphop dankzij Dj Fatoosan en Dj Vega. Zaterdag zorgen 54 Sound, Levitation Sound en Alchemy Soundsystem voor de bassen tijdens een dub matinée. Zowel vrijdag als zaterdag ben je welkom tussen 15 en 22 uur. Je kunt ook skate demo's of een (betalende) graffitiworkshop meepikken.

ZATERDAG 19 AUGUSTUS

BX.CULTURE X FORESTIERE - JARDIN HOSPICE

Zaterdag slaan het kledingmerk BX.CULTURE en Forestière de handen in elkaar voor een event in Jardin Hospice. Tussen 16 en 22 uur kun je er terecht voor live performances van jong Brussels talent: Kunta, Estelle Baldé, Garçon Doré en Amunaso geven het beste van zichzelf. De avond wordt afgesloten met dj-sets van Tanaflow en Young Fresh. Het event is volledig gratis, zodat je je volledig kan laten gaan op aan de standjes met kleren, juwelen en artwork!

The Way You Move Open Air + 2nd hand vinyl and clothes sale

Tweedehands vinyl en kleren shoppen én een danske placeren? Dat kan deze zaterdag aan LaVallée. The Way You Move organiseert tussen 10 en 13 uur een tweedehandsmarkt waar je kunt snuisteren tussen standjes met kleding en vinyls. De nieuwe outfit die je gescoord hebt, kun je dan showen op de open air die vanaf 13 uur start. Adi, Gols en Boudewijn Ericx zorgen voor de plaatjes, die ze al dan niet op de markt op de kop getikt hebben. De inkom voor de markt is gratis, voor de open air betaal je 13 euro vóór 13 uur en 15 euro erna.

Poelaert Open Air ▼ Fancy Footwork & Curfew

Een open air met een view? Daar zorgt Fancy Footwork zaterdag voor! Vanaf 13 uur ben je welkom op het Poelaertplein om los te gaan op disco en house. Dj's Concierge D'Amour, Dektro, Zerya, Dee Diggs, Krewcial b2b FBR en WLC zorgen voor de nodige beats. Smeer je benen en gezicht alvast in en koop een ticketje via deze link.

Loop Sessions Brussels #17.2

Eind juli ging de Loop Sessions summertour van start. Voor de tweede zomereditie houden ze halt aan La Laiterie in het Josphatpark. Het Loop Sessions concept brengt beatmakers samen om te producen en te netwerken. Hun concept verloopt als volgt: deelnemers krijgen drie uur de tijd om dezelfde vinyl te samplen, het materiaal dat ze gebruiken, mogen ze zelf kiezen.

Na die drie uur mogen ze hun creaties door de boxen laten knallen. John Parm en Sofia van Bloom Hill, die je vast al gehoord hebt op BRUZZ ICE, hosten het event. Voor de summertour werd Shungu aangeduid als ambassadeur, hij voorziet drie vinyls waarvan er eentje getrokken wordt door een onschuldige beatmaker. Je bent welkom vanaf 15 uur en het event is volledig gratis. Ook als je geen kaas van beatmaking gegeten hebt, ben je welkom om te luisteren of zelf deel te nemen aan een beatmakingworkshop.

decoratelier x touche--touche #3

Als je na al die open airs nog zin hebt om de avond verder te zetten, dan kan je bij Decoratelier terecht. Touche-touche organiseert daar een event met op de line-up: Soft Break Youniss, Neana, Lazara Rosell Albear, Femife en Raak Me Aan. Zij zorgen voor muziek die gaat van afro tot grime en weer terug. Wil jij er ook bij zijn? Koop dan een ticketje via deze link.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni