Partytips: gratis afro-afterworks, open airs en baden in bassmuziek

AS
© BRUZZ
24/08/2023

De zomervakantie loopt stilaan op haar einde, maar the party never stops in de hoofdstad. Met onze wekelijkse selectie aan partytips sturen we je dit weekend op danspad.

DONDERDAG 24 AUGUSTUS

Summer evenings at MIMA • STUDIOLO • DJ set

Zomeravonden in een museum? Daarvoor moet je bij het MIMA zijn. Elke twee weken organiseert het museum op donderdag een nocturne waarbij je de expo Jean Julien: STUDIOLO kunt bezoeken én daarnaast ook een dansje kunt placeren dankzij lokaal dj-talent. Deze donderdag is het de beurt aan BRUZZ ICE-resident Loumana om de decks over te nemen. De toegangsprijs wordt tijdens de nocturnes trouwens met 6 euro verlaagd, een ideale culturele activiteit on a budget dus. Bezoekers zijn welkom vanaf 18 uur, de laatste toegang tot het museum zelf is om 21 uur.

Café Afro invites K4

Iedere donderdag is het ook afterworken geblazen in de Mirano tijdens Café Afro. Voor deze editie nodigen ze de sympathieke jongens van K4 uit om de boel op te warmen. Nadien kruipen ook Trick Afrozilla en Dax achter de booth. De avond start om 21 uur met een happy hour. Entrée: volledig gratis.

VRIJDAG 25 AUGUSTUS

Disco Is the Cure

Als het van Shaft Crew afhangt, is de zomer nog lang niet voorbij. Vrijdag zetten ze graag samen met jou het weekend in op de koer van LaVallée. Dj Cracken komt speciaal over uit Frankrijk en brengt voor de gelegenheid een groovy en soulful selectie mee. De Brusselse Moody voorziet dan weer een Braziliaanse vibe gecombineerd met garage house en disco, want disco is always the cure. Voor de inkom breng je best 10 euro mee.

Bonnefooi x Rick Shiver

Rick Shiver host iedere donderdagavond zijn eigen radioshow op BRUZZ ICE. Luisteraars weten dan ook dat hij maar al te graag experimenteert met genres. Vrijdag kruipt hij met veel goesting achter de booth van danscafé Bonnefooi en dat gratis en voor niets, all night long.

ZATERDAG 26 AUGUSTUS

C12 OPEN AIR

Club C12 kruipt van onder het Centraal Station uit en trekt deze zaterdag naar buiten, en dit naar een best unieke locatie: de Congreskolom. Elf uur lang kun je er dansen in openlucht dankzij een al even unieke line-up met Francesco Del Garda, Fumiya Tanaka, Maayan Nidam, Karla Böhm b2b Dana Kuehr en Kong DJ. Wie daarna nog kracht in de dansbenen heeft, kan nog richting de vertrouwde plek op de Grasmarkt voor de afterparty. Begint het al te kriebelen? Verzeker je nu al van een plaats op de dansvloer via deze link.

Saintklet at Ursulines

Nog een volksverhuis deze zaterdag: Saintklet verhuist naar het Ursulinen Skatepark aan de Kapellekerk voor een dag vol skate workshops, een markt van Ksaar, hapjes en uiteraard ook goeie muziek. Die wordt in samenwerking met High ‘n’ Irie SoundSystem voorzien door Chavinski, Nidrev b2b Chubbz, Xtanki b2b Matho, Drama en Samar. Er wordt ook een exclusief drankje geserveerd: La Consignée, het bier dat Saintklet samenstelde met Brasserie de la Mule. Heb je nóg een reden nodig om te gaan? Het is volledig gratis. Graag gedaan.

Vostock Free Open Air • Mont Des Arts

'Gratis' en 'open air' zijn twee termen die we bij BRUZZ ICE maar al te graag in één adem uitspreken, de naam Vostock nemen we daar met plezier bij. Na een korte summer break zijn de Vostock raves terug van weggeweest. Zaterdag ben je vanaf 16 uur welkom aan de Château Moderne op de Kunstberg voor een open air met een uitzicht om U tegen te zeggen, evenals een indrukwekkende line-up: RIET, Berthold, STDJ, Azo en bezieler Johan Vosto.

Afrobase • SAT 26.08 • MIRANO Brussels!

De grootste afroparty van onze hoofdstad is terug: zaterdag kun je opnieuw in de Mirano terecht voor Afrobase. Dompel je gedurende één nacht volledig onder in de afrocultuur en vooral ook in de afromuziek: een hele nacht door dansen op afrobeat, afrohouse, dancehall, kuduro, amapiano, hiphop, kizomba en zoveel meer. Voor de inkom betaal je 10 euro vóór 00.30 uur en 15 euro erna.

ZONDAG 27 AUGUSTUS

??????́? ? ?????????? ??????????? ? ?? ????????

De laatste zondag van de maand komt eraan en dat betekent tijd voor een nieuwe Matinée. Het concept heeft intussen geen introductie meer nodig, de focus ligt op het samen tot rust komen met een streepje muziek op de achtergrond. Voor deze editie word je ondergedompeld in een bad van bassmuziek dankzij Alp Emere b2b DouweMaarten, Rrita Jashari, Sagat en gaiko. Baden in bassen kan dankzij de samenwerking met Levitation Soundsystem, die ook zelf de laatste set voor hun rekening nemen. Voor de inkom breng je een vrije bijdrage mee.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni