De paasvakantie komt bijna op zijn eind, maar met deze tips ga je vlotjes de paasvakantieblues tegen. Op het menu voor ieder wat wils: bass, ambient, disco en gedurfde combinaisons!

VRIJDAG 14 APRIL

COMBINAISON║Arts & Music Festival 2023

Vier dagen lang kan je bij Face B, een creatieve plek aan de Zavel, terecht voor een goeie combinaison van vanalles. Face B en Veduta slaan de handen in elkaar en zorgen voor een festival waarbij performances, tentoonstellingen, nieuwe, onverwachte en gedurfde artistieke en menselijke ervaringen gecombineerd worden. Die combinaties uiten zich in geluid, licht, texturen, stem, beweging en muziek. Zo kan je een showcase meepikken van Martha Da'ro, maar evengoed een schrijfworkshop volgen. Qua timing check je best even het Facebookevent. Wat de tickets betreft, zijn er ook heel wat combinaisons mogelijk, dus neem zeker eens een kijkje op deze website.

HOSPICE RECORDS X JARDIN – 5 YEARS BASSIN RECORDS • 14/04

Het Brusselse label Bassin Records wordt vijf en dat moet uiteraard gevierd worden. Al vijf jaar lang brengen Beatsforbeaches en Ezzy basslovers samen op en naast de dansvloer. Ze showcasen Brussels talent en organiseren events met like minded concepten zoals Brussels Bassed bijvoorbeeld. Voor hun birthday celebrations trekken ze naar Jardin Hospice waar Kvittkvitt, Ensarr, Daneken en Beatsforbeatches zelf voor de verjaardagsbassen zullen zorgen. Voor dit verjaardagspartijtje hoef je geen inkom te betalen.

ZATERDAG 15 APRIL

Disco is the cure

De paasvakantie is jammer genoeg bijna ten einde, maar gelukkig zijn er remedies om die paasblues tegen te gaan. Disco bijvoorbeeld, want disco is the cure, zo zien ze het alleszins bij Shaft Crew. Dus zak zaterdag zeker af naar LaVallée om jouw portie disco en boogie in te slaan. Het event start al om 18u, dus kom zeker op tijd! Voordien kan je trouwens ook zelf eens gaan snuisteren op hun platenmarkt. De prijs voor de inkom fluctueert tussen €8 en €12.

TOESTAND 58

Elk jaar trekt Toestand naar het buitenland om er een project op poten te zetten. De bedoeling is een plek te creëren waar de lokale jongeren kunnen samenkomen om zich zowel cultureel als artistiek uit te drukken. Dit jaar viel hun oog op Podgorica, de hoofdstad van Montenegro. Om dit project waar te maken zijn er natuurlijk centjes nodig, en daarbij kan jij al feestend bij helpen. Trek zaterdagavond met een ingesmeerde dansbenen en een goedgevulde portefeuille richting Camping 58 en steun zo mee het internationaal project van Toestand. De aanbevolen inkomprijs is €7, maar meer mag natuurlijk ook.

KAPLA OFF w/ Dance perf. "Playground" x Driss Bennis aka OCB x Clara! x Mambele

De naam KAPLA heb je misschien wel al eens horen vallen. In september organiseerden ze het KAPLA Dance Festival op een industrieterrein in Machelen en nu keren ze terug met een kleinschaliger concept onder de naam KAPLA OFF. De locatie heeft opnieuw een industriële vibe en ligt deze keer in de Thomas Vincottestraat in Schaarbeek. De avond wordt afgetrapt met een dansperformance van Julien Carlier. Nadien mag je mee de dansvloer op om mee te feesten op dj-sets van Mambele, Clara! en Driss Bennis aka OCB. Voor de hongerigen voorziet groentenrestaurant iOda wat lekkers. Een ticketje kan je kopen aan de deur of via deze link.

VRIJDAG 14 APRIL & ZATERDAG 15 APRIL

254Live - Non-Dancing Music Festival

Ja hoor, je leest het goed, een non-dancing festival tussen de partytips deze week. Als het gaat om het bestrijden van de paasblues, dan ben je ook bij 254Forest aan het goede adres dit weekend. Het festival focust voornamelijk op ambient sounds die aangevuld worden met visuals en je zo meenemen op een trip waarbij verschillende zintuigen worden aangesproken. Gun jezelf de tijd om tot rust te komen en geef vooral je ogen en oren de kost! De plaatsen zijn beperkt, dus koopt best op voorhand je ticket via deze link.

Meer partytips?

Luister elke vrijdag naar BRUZZ Weekend tussen 16u en 19u op 98.8 FM of via onze livestream.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni