Na de politie-inval: Camping 58 mag open zoals gepland, mits goede afspraken

Bram Van Renterghem
© BRUZZ
30/04/2024

Het campingseizoen op Camping 58 kan vanaf 1 mei van start gaan zoals gepland, ondanks de politie-inval van vorige week. Ook een privéfeestje dat deze dinsdagavond gepland staat, kan gewoon doorgaan. "Maar vanaf nu staat er wel security aan de deur," laat de campinguitbater weten.

In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 april viel de politie binnen tijdens een privéfuif in het gebouw van Camping 58. Volgens de politie was het feest - georganiseerd door de vzw Morphée en niet door Camping 58 zelf - niet aangevraagd en werden er drugs verhandeld.

Daarop wilden de agenten het feest stilleggen, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Verschillende feestgangers raakten volgens campinguitbater Bram De Ridder gewond. Ook de politie maakte gewag van vijf gewonde agenten.

Open zoals normaal

Even leek het erop dat de opening van de camping in het gedrang zou komen. Maar in tegenstelling tot wat de politie eerder aan BRUZZ bevestigde, "is de camping nooit administratief gesloten geweest," zegt Carole Poncin, woordvoerder van burgemeester Philippe Close (PS). "De politie heeft alleen die ene nacht het gebouw afgesloten."

De camping gaat op 1 mei dan ook gewoon open zoals gepland. Dan zijn er sowieso geen nachtelijke feestjes meer en zal het probleem zich niet meer stellen. Een feestje dat afgelopen vrijdag gepland stond, werd door de organisator zelf geannuleerd. Een feest op zaterdag overdag verliep zonder problemen.

"Deze dinsdagavond is er nog een laatste privéfeestje. De afspraak is nu dat ik, op vraag van de dienst Openbare Rust van de Stad Brussel, security inhuur," zegt campinguitbater De Ridder. "Die ga ik helaas moeten doorrekenen aan de organisatie."

Jammer maar helaas

De Ridder betreurt het dat er nu zulke maatregelen genomen moeten worden. "Het is vooral jammer dat ik de organisatoren van feestjes die vrijheid niet meer kan geven," zegt De Ridder. "Maar de dienst Openbare Rust was heel duidelijk, en ik ben verantwoordelijk. Even werd er zelfs gesproken over het opschorten van de campingactiviteiten. Dan liever security."

Hijzelf heeft naar eigen zeggen weinig te klagen over de samenwerking met de Stad. Ook met de politie loopt die doorgaans goed, zegt hij.

Op 1 mei start de camping met een petanquetornooi en een (dag)optreden van Maria Iskariot, kersvers winnaar van Humo's Rock Rally. Een veggie foodtruck zorgt voor versterking.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , politie , hardhandig optreden , drugs , Camping 58

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni