Partytips: wegdromen op ambient sounds en losgaan op amapiano

AS
09/03/2023

Het weekend nadert met rasse schreden, tijd om de planning op te maken. Wij helpen je alvast een eindje op weg met onze selectie. Trouwens, goed nieuws ook voor de portefeuille: vier van de zes events zijn volledig gratis! Let's go!

VRIJDAG 10 MAART

????????? x ??????? ???? #5 ?/ Eric Cloutier, lunar convoy, PiP

Het weekend rustig op gang trekken onder een hemel van lampionnen? Dat kan op de vijfde editie van Ambient Tide! Rep je meteen na het werk richting Saintklet, want vanaf 18u kan je daar al terecht voor een portie ambient sounds. PiP trapt de avond af met trage en dromerige vibes, lunar convoy gaat op zijn beurt de experimentele en abstracte tour op en Eric Cloutier, die sluit de boel af. Ideaal om cosy te doen tijdens deze koude en natte dagen én om stiekem toch wat uit te kijken naar de lente. De toegang is gratis en om de honger en dorst te stillen, worden er sharing dishes en natuurwijn voorzien. Niet twijfelen, dus!

▼△ Future Fruit #1 // Kids Of The Elephant- Indigo Mango - Deejay Kwak - Kayu b2b Madâme

Ken je de legendarische Strictly Niceness feestjes van dj Kwak nog? Wel, bij Future Fruit dachten ze dat het dringend tijd werd om het partyconcept nieuw leven in te blazen. Twee live bands en drie dj-sets, dat is de formule voor de eerste editie. Deze vrijdag ben je vanaf 20u welkom in GC Het Huys in Ukkel. Kids of the Elephant en Indigo Mango bestijgen het podium en geven live het beste van zichzelf. Nadien nemen Dj Kwak, Kayu en MadÂme de decks voor hun rekening. Honger? Die kan gestild worden met de heerlijke taco's van Los Charros. Voor deze gevulde avond betaal je in voorverkoop slechts €5, aan de deur is dat €7.

Fatoosan invites Ruby Savage & Chima Isaaro (talk + party)

Dj Fatoosan lanceert een gloednieuw concept waarbij ze twee gepassioneerde dj's uitnodigt die op muzikaal vlak met elkaar matchen. Voor deze eerste editie haalt ze de Londense Ruby Savage en de naar Lissabon uitgeweken Brusselse Chima Isaaro naar de Beursschouwburg. Beiden zijn toegewijd aan black music en hebben een erg energieke vibe tijdens het draaien. Vooraleer de dj's achter de decks kruipen, wordt er in het Beurscafé een talk georganiseerd over topics die hen nauw aan het hart liggen. De talk start om 18u en vanaf 22u is het boven, op de rooftop, te doen. Get ready for some house, boogie and funky grooves en dat volledig gratis en voor niets!

ZATERDAG 11 MAART

21AM X Château Moderne III

Het partyconcept 21 AM legt de focus op afrobeats, hip-hop, baile funk, dancehall en zoveel meer. Ze trekken als nomaden door de hoofdstad en bezetten verschillende feestlocaties. Voor deze editie kozen ze voor het café met het mooiste uitzicht van Brussel, Château Moderne. En niet enkel de locatie is on point, ook de line-up bevat een very big name: hiphop journalist en specialist Martin Vachiery is de headliner van de avond. Het feestje is volledig gratis, dus kom op tijd, want het kan al eens packed worden.

Amapiano NL

We moeten je niet meer vertellen dat het genre amapiano al een hele tijd aan een opmars bezig is. Het partyconcept Amapiano NL wil het genre zo wijd mogelijk verspreiden, tot ver buiten grenzen van het moederland Zuid-Afrika en dat zonder de commerciële op te gaan en vooral erg trouw te blijven aan de Ama-cultuur en sounds. Zaterdag passeert het Nederlandse concept bij Dyoukes, in het hartje van Brussel. Voor een ticketje betaal je in voorverkoop €10.

women* just want to have equal rights - CLOSING PARTY

Naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag organiseren ze bij La Fourmilière in Anderlecht al de hele week events en activiteiten. Vrijdag kan je er terecht voor stand up en trauma dumping. Op zaterdag wordt de week afgesloten met een closing party. Het feministisch collectief Les Volumineuses stelde de line-up samen: DJane D'Arc en Propylene Farmer draaien al vanaf 18u de plaatjes aan elkaar. Dus kom zeker op tijd, best al tegen 16u, dan kan je de apéro nog meepikken. Je kan gewoon binnenwandelen, want het event is helemaal gratis.

Meer partytips?

Luister elke vrijdag naar BRUZZ Weekend tussen 16u en 19u op 98.8 FM of via onze livestream.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni