Sound Of Sprouts: Niveau Nihil triomfeert

EDB
© BRUZZ
28/02/2020
Niveau Nihil
© Matthias Hanssens | Niveau Nihil.

Donderdag namen vijf Brusselse studenten het in Pilar op de VUB-campus tegen elkaar op in de dj-contest Sound of Sprouts van studentenorganisatie Brik. Nils Van Reusel – ofwel Niveau Nihil – ging met de prijs lopen. “Ik was serieus verschoten.”

De prijs kwam naar eigen zeggen als een verrassing, aldus de 22-jarige VUB-student Nils Van Reusel. Als dj wil hij niet in hokjes denken en brengt hij vooral wereldmuziek, met een ‘dikke knipoog’ naar de Arabische wereld.

“Ik was serieus verschoten. Met Niveau Nihil breng ik toch een beetje nichemuziek. Ik wist niet of veel mensen dat leuk zouden vinden. Maar ik ben dus zeer content,” aldus de van Zaventem afkomstige student journalistiek. “Ik ben nog niet zo lang op mijn eentje bezig – voordien maakte ik deel uit van een duo – dus ik zoek nog een beetje naar mijn eigen weg.”

De komende maanden hoopt Van Reusel nog vaker op te treden. “Ik ga ervanuit dat deze prijs mij daarbij helpt,” klinkt het. Zijn opleiding journalistiek staat hem daarbij niet in de weg. “Ik heb niet zoveel les.”

Wie Niveau Nihil aan het werk wil zien, kan op 20 maart naar Sterrebeek afzakken. Daar treedt hij op met het collectief Vol Tapijt. Dankzij Sound of Sprouts zal hij bovendien niet enkel te zien zijn op de volgende editie van Brussel Brost in september, maar krijgt hij binnenkort ook airtime van BRUZZ.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Muziek, DJ, Niveau Nihil, nils van reusel, VUB, Brik , Sound of Sprouts, pilar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie