Stad Brussel speelt vanavond muziek van Lange Jojo op Grote Markt

© Belgaimage
| Lange Jojo bedankt zijn publiek na het optreden op Bal National in 2012.

De Stad Brussel speelt woensdagavond tussen 17 en 19 uur twee uur lang muziek van de overleden zanger Jules Jean Vanobbergen, beter bekend als Lange Jojo, op de Grote Markt. Er wordt ook een rouwregister geopend in het Brussels stadhuis. Lange Jojo werd 85 jaar.

"De Lange Jojo, dat is vreugde die verschillende generaties van Belgen overstijgt. Ik zal zijn optredens tijdens het Bal National in de Marollen nooit vergeten. Hij was een liefhebber van België en van de Belgen. Mijn gedachten gaan uit naar zijn familie," zegt burgemeester Philippe Close.

De Stad Brussel wil een passend eerbetoon brengen aan de zanger die populaire hits maakte zoals 'On a soif', 'Jules César', 'Victor le footballiste' en 'E viva Mexico'. Dat laatste nummer bedacht hij toen de Rode Duivels in 1986 naar het WK Voetbal gingen in Mexico. Op de Grote Markt passeren al deze liedjes tussen 17 en 19 uur nogmaals de revue. De Stad vraagt de aanwezigen om een mondmasker te dragen.

In het stadhuis aan de Grote Markt ligt vanaf deze ochtend ook een gouden rouwregister waarin iedereen een boodschap kan achterlaten om Lange Jojo nog een laatste keer te eren.

Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) brengt hulde aan de charmezanger op Twitter: "We verliezen een Brusselse figuur die meerdere generaties heeft begeesterd met zijn energie en zijn liedjes. We gaan je legendarische fijne humor hard missen. Rust in vrede," schrijft Vervoort. Brussels minister Sven Gatz (Open VLD) neemt op zijn beurt afscheid in het Brussels: "Dank u, Lange Jojo & merci Jeanke. Aa liekes emme Brussel goe gedoan en leive voesj in onz'uure en onz'et," tweet hij.

Ook de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB liet al weten Lange Jojo te willen eren. Zijn nummers worden vandaag afgespeeld in de stations.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?