Stoemp! keert terug met reeks concerten in Brusselse cafés

ADD
© BRUZZ
29/03/2022

Vanaf 15 april organiseert VI.BE, het aanspreekpunt voor artiesten en de muzieksector in Vlaanderen en Brussel, opnieuw Stoemp! in heel wat Brusselse cafés.

Stoemp! kondigt vandaag een uitgebreid voorjaarsprogramma aan. "De bedoeling is om cafés over heel Brussel, van het centrum tot diep in de buitenwijken, in te palmen met livemuziek," klinkt het in een persbericht.

"Op het menu: een mix van authentieke kroegen, nieuwe Brusselse trekpleisters, verrassende samenwerkingen, te ontdekken artiesten en vaste waarden. Want het kan terug, en daar moet van genoten worden," luidt het.

BBP en KFK Hope

De eerste Stoemp! avond van deze concertreeks wordt meteen een bijzondere. Cantine Josée in Sint-Joost-Ten-Node krijgt op vrijdag 15 april een vuurdoop als nieuwe locatie. In samenwerking met GC Ten Noey organiseren de buurtbewoners een iftar-avond, waar Amber Haddad voor de muziek zorgt.

Op woensdag 20 april kan je dan weer in Brussels Beer Project de zweverige pop van Patches gaan checken. De volgende dag moet je in KFK Hope zijn om te dansen op de electronic jazz van Sound Track laureaat Dishwasher_.

MUZIK1030 – het project van muzikant Martin Salemi, de gemeente Schaarbeek en tientallen cafés om Schaarbeeks talent van podiumplekken te voorzien – host op zaterdag 23 april een avond in gloednieuwe Stoemp!-locatie Winok. Jazztopper Toine Thys & Désiré Somé african bunch staat op ’t programma.

Het volledige programma is via volgende link raadpleegbaar: stoemplive.be.

Open Call

Naast jonge artiesten geeft Stoemp! ook kansen aan Brusselse jongeren. "Via een open call gaat de organisatie op zoek naar Brusseleirs met een liefde voor upcoming music."

"Zij krijgen carte blanche tijdens de volgende Stoemp! reeks in het najaar. VI.BE én een rits toppers uit de Brusselse muziekscene schotelen hen een traject vol feedback, ervaring, inspiratie, tips & tricks,... voor van juni tot september, waarin ze zich kunnen ontpoppen tot Brussels strafste nieuwe organisator."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni