Stoemp! viert tiende verjaardag met eclectisch programma

© Zjakki Willems
| De jonge Belgische band Ventilateur zet het feestjaar verder.

Dit najaar viert Stoemp! zijn tiende verjaardag, met een mix van opkomende namen en gevestigde waarden in de meest uiteenlopende genres. De gratis concerten vinden plaats in authentieke cafés in Brussel. Aansluitend op het voorjaar trakteert Stoemp! op een reeks speciale concertavonden, van een te winnen huiskamerconcert over concerten in pop-up cafés tot een XXL-Stoemp!.

De tiende editie van Stoemp! gaat van start op 24 september in de Luca School of Arts in Schaarbeek. Daar zullen de Bruggelingen van de Belgische jonge band Ventilateur het feestjaar verderzetten. Nadien volgt hét hoogtepunt: het Stoemp! in Wonderland-feest op 18 november in Beursschouwburg. Op de tonen van een deluxe gelegenheidsband sluit Stoemp! samen met Radio 1 het feestjaar in schoonheid af. Niemand minder dan Marble Sounds en Hydrogen Sea maken alvast deel uit van de line-up. Welke andere artiesten op dit XXL slotfeest spelen, kom je binnenkort te weten via de Stoemp!-kanalen.

Niet enkel Stoemp! verjaart trouwens, maar ook organisator Poppunt zélf. Speciaal voor het 20-jarig bestaan van Poppunt trekt Stoemp! op woensdag 23 oktober in samenwerking met De Casino naar de bakermat van Poppunt – ’t Hemelrijk in Sint-Niklaas. Zo bouwt Stoemp! on tour opnieuw een brug tussen muzikaal Brussel en een bruisende stad en scene in Vlaanderen. In ’t Hemelrijk deelt Philemon het podium met Brussels indietalent Barely Autumn. Om de uitwisseling compleet te maken staan beide artiesten ook samen geprogrammeerd in oer-Stoemp!-café Monk in Brussel.

Brussel Brost blaast ook 10 kaarsjes uit

Alsof ze nog niet voldoende te vieren hadden, blaast ook Brussel Brost dit jaar tien kaarsjes uit. Daarom host Stoemp! twee campusconcerten als opwarming voor het échte openingsfeest voor Brusselse studenten. Jazzrocktrio Ventilateur en de rijzende hiphopster Chibi Ichigo trappen zo het Stoemp! seizoen af in respectievelijk LUCA School of ARTS en Erasmushogeschool Brussel. Tijdens Brussel Brost zelf kan je terecht aan de Stoemp! Café-stage voor optredens van Borokov Borokov, ECHT!, JazzDee en Tuk Tuk Thailand.

De volledige line-up van de Brusselse caféconcertreeks vind je hier terug.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?