De caféconcerten van Stoemp! schotelen je dit najaar heel wat Brussels talent voor

12/09/2023

Dit najaar kan je opnieuw genieten van een reeks caféconcerten vol aanstormend talent en bekende namen in de gezelligste kroegen van de stad. Niemand kent de Brusselse scene natuurlijk beter dan Brusseleirs zelf, dus kregen zij de sleutels tot de Stoemp! keuken.

VI.BE lanceerde begin dit jaar opnieuw een oproep voor Make Your Own Stoemp!, het traject waarmee de organisatie de komende jaren jonge Brusselaars groeikansen, erkenning en ownership wil geven. Daaruit kwamen 3 trotse en ondernemende Brusseleirs naar voren. Ze kregen carte blanche voor hun eigen Stoemp! avond én zetten die als team met begeleiding helemaal zelf op poten.

BRUZZ ICE dj Ravi Bongo, oftewel Bruce Tanghe, brengt op zaterdag 7 oktober de hartslag van Afrika tot leven in BARBRA. Hij programmeert er de Amapiano, Afrohouse, Gqom en kuduro van Stiques en dj’s Bona Léa, Blacksapho en Brownsugvr.

Op 14 oktober is het de beurt aan Ewout Janssens, a.k.a. Gaminconnu, om de nieuwe hotspot House of Growfunding om te toveren tot een paradijs voor de liefhebbers van live electro. Hij nodigt hiervoor Sleam Tomo en SAWT uit.

Ange-Vanesse Nsanzineza maakt van Wapenstilstand dan weer het ideale moment om aandacht te schenken aan zij die hun leven gaven voor een land dat niet van hen was. De line-up, met MAHINA, Imane Guemssy & Tiganwa én dj Femifè belooft alvast een inspirerende avond voor alle leeftijden. Afspraak in Muntpunt Café op 11 november.

Samenwerkingen

Openen doet het Stoemp!-seizoen op 28 september met een heuse Stoemp! Stage op Brussel Brost in Paleis 12. Samen met Youth L'AB, het jongerenlab van AB, presenteren ze een line-up voor en door Brusselse jongeren. Van Sound Track laureaat Shaka Shams en finalist ONHA over lokale helden Ide Snake, Aszul, Jade & Naïa en COI tot dj-talent A SLAY. De Silent Stoemp! radio als afsluiter garandeert een knalfeest voor Brusselse studenten.

Een week later, op 4 oktober cureert ook de Brusselse webradio Microwave een programma met het strafste nieuwe jazztalent. Make way voor echofarmer, het duo Bruno de Smet en Moene Peeters en Mess Mellie. Plaats van afspraak is het prachtige Café Flora in Sint-Gillis! Het piepjonge multidisciplinaire collectief Freshman.BXL organiseert op 22 november nog weer een avond vol kraakvers talent in de Beursschouwburg. Op het podium kan je jonge hiphoppers Billy 2v, Kane Ws, Benz Pharaoh en n30 aan het werk zien.

De volledige line-up van alle Stoemp!-concerten vind je terug op hun website.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni