Stormloop voor tickets gratis concert Indochine op Grote Markt

© Stad Brussel
| Gratis concert van Indochine op de Grote Markt

De Franse pop-, rock- en new waveband Indochine palmt op zaterdag 25 september de Grote Markt van Brussel in met een gratis concert. Enkele minuten na de bekendmaking waren alle plaatsen al gereserveerd. Indochine viert in Brussel zijn 40ste verjaardag.

De keuze van Indochine om het verjaardagsfeest in Brussel te houden is niet onlogisch, want zanger Nicola Sirkis woonde tien jaar lang in de hoofdstad. Tegelijkertijd past het concert ook binnen de festiviteiten rond de 50ste verjaardag van de Fédération Wallonie-Bruxelles, de Franse Gemeenschap. Die viering begint al op vrijdag 24 september, want dan is er op de Grote Markt al een reeks concerten gepland.

"Wat een prachtige programmatie voor de 50ste verjaardag van de Fédération Wallonie-Bruxelles. Na een moeilijk jaar moet dit evenement ervoor zorgen dat artiesten en publiek elkaar terugvinden en feesten op de muziek," zegt Pierre-Yves Jeholet, minister-president van de Franse gemeenschap (MR). Brussels burgemeester Close (PS) verwacht dat het een "onvergetelijke ervaring wordt" voor de aanwezigen.

Wie het concert wil bijwonen, moet een Covid Safe Ticket kunnen voorleggen. De personen die geen ticket voor het optreden hebben, wordt gevraagd om zich niet naar de buurt rond de Grote Markt te begeven. Een gratis kaartje voor het concert reserveren heeft ook geen zin meer, want op een paar minuten tijd waren alle tickets al weg.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?