Stromae kondigt datum van zijn nieuwe album aan

© Michael Ferire

Na de tournee die hij onlangs aankondigde, heeft Stromae nu ook de release van zijn nieuwe album bekendgemaakt. Multitude verschijnt op 4 maart.

Na jaren radiostilte is Stromae helemaal terug. Op 15 oktober bracht hij zijn nieuwe single ‘Santé’ uit, niet veel later koppelde de Brusselse popster daar een internationale tournee aan en nu is er ook een nieuw album.

Stromae kondigde vandaag op sociale media aan dat die plaat, zijn derde, Multitude zal heten en dat ze op 4 maart in de platenwinkel zal liggen. Het album verschijnt acht jaar na Racine carrée, waarvan hij wereldwijd 5,6 miljoen exemplaren verkocht.

Stromae zocht na zijn monstersucces met Racine carrée de luwte op. De zanger sukkelde met zijn gezondheid nadat hij slecht reageerde op malariamedicijnen die hij had genomen voor zijn tournee in Afrika, daarna kreeg hij te kampen met een burn-out. De voorbije jaren concentreerde hij zich op zijn kledingmerk Mosaert. Zijn laatste optreden dateert uit 2015.

De Brusselse wereldster hoeft alvast niet te vrezen dat zijn fans hem vergeten zijn. ‘Santé’ werd intussen meer dan 21 miljoen keer gestreamd op Spotify, de videoclip verzamelde al meer dan 19 miljoen views op YouTube.

Volgend jaar begint Stromae aan een nieuwe wereldtournee die hij op 22 februari aftrapt in Paleis 12. In de lente van 2023 keert hij nog drie keer naar diezelfde locatie terug.

Wie niet tot dan kan wachten om hem aan het werk te zien, moet vanavond afstemmen op The Tonight Show van de Amerikaanse talkshowhost Jimmy Fallon, waar Stromae zijn nieuwe werk zal voorstellen.

Multitude verschijnt op 4 maart (Universal)
22/2/2022, 15 > 17/3/2023, Paleis 12, www.paleis12.com

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?