Stromae levert perfect afgewerkte show af op Werchter Boutique

© PhotoNews
| Stromae tijdens een optreden in Boulogne-Billancourt op 11 februari 2022 (archiefbeeld).

Op de festivalweide van Werchter Boutique heeft Stromae zondagavond als voorlaatste artiest het publiek ingepalmd. De 63.000 festivalgangers zagen hoe de Brusselse producer-zanger een naadloos afgewerkt product afleverde, inclusief twerkende robothond.

Die hond, sinds Coachella even wereldberoemd als Stromae zelf, had net zijn baasje zijn jas aangebracht, die dan "Papaoutai" kon inzetten. In een set die weigerde te vervelen, ook tijdens de nummers die minder bekend zijn bij het grote publiek, bleven de dansbare beats voeten beroeren. Nummers als "Ta FĂȘte", "Formidable" en het recente "SantĂ©", zetten de wei voorzichtig in brand.

Geflankeerd door zijn vier muzikanten, allemaal gekleed in wit kostuum en bolhoed, bracht Stromae zijn herkenbare muziek en afgemeten danspassen. Bewegende podiumelementen brachten zijn vier kompanen waar hij ze wou en zelf gebruikte de frontman een bewegende zetel dan wel om depressief in te hangen, dan wel om zichzelf als tot koning van het podium te verheffen.

Er was duidelijk veel nagedacht over het uur dat Stromae bracht. Niet onlogisch dan dat hij drie minuten nodig had om iedereen te bedanken, voor en achter de schermen, tot aan zijn twee creatieve directeurs toe. In een set die tot op de seconde uitgeteld leek, kon alleen een minutenlang applaus na afsluiter "Alors on Danse", dat het publiek naar een absolute climax bracht, de planning doorbreken.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?