Stromae plant comeback na de zomer

stromae_sziget_festival_2013_c_diederik_craps_flickr_cc.jpg
© Diederik Craps - Flickr CC
| Stromae op het Sziget Festival in 2013 (archief).
© Diederik Craps - Flickr CC
| Stromae op het Sziget Festival in 2013 (archief).

Na zes jaar stilte brengt Stromae opnieuw een plaat uit. Het derde album van de Brusselaar, die in december 2020 de muziek al maakte, verschijnt in de herfst. Volgend jaar plant Stromae een (wereld)tournée.

Na zes jaar van muzikale luwte heeft Paul Van Haver alias Stromae laten weten dat er nieuwe muziek zit aan te komen. Na het monstersucces van zijn albums Cheese (2010) en Racine carrée (2013) ging de Brusselaar in muzikale winterslaap. Een slopende wereldtournee die hem onder meer langs Afrika stuurde, waar hij gezondheidsproblemen kreeg door het preventieve antimalariamiddel lariam, deed hem in 2015 op de rem staan.

Sindsdien concentreerde Stromae zich voornamelijk op de kleidinglijn van zijn label Mosaert, dat hij samen met zijn vrouw Coralie Barbier en zijn halfbroer Luc Junior had opgericht. Muziek was er nog sporadisch. Zo bedacht hij in 2018 de uitgesponnen song ‘Défiler’ als soundtrack bij de lancering van de vijfde capsule van zijn kledinglijn, en maakte hij eerder ook al muziek bij de samenwerking tussen Mosaert en het Franse schoenenmerk Repetto.

In 2017 schreef Stromae een song met de Franse rapper Orelsan. Exact een jaar geleden dook hij op in het nummer ‘Arabesque’ van de Britse popgroep Coldplay. In de luwte bleef hij bovendien werken aan nieuwe muziek. Volgens Paris Match en La Dernière Heure rondde de Brusselaar eind ­december al de opnames voor een nieuw album af in Dubai. De release daarvan is gepland voor de herfst van 2021. Nadien volgen ook nieuwe tourdata.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?